Elmalı'da Çiftiler Yemlerini Kendi Üretecek

Tarım ve Orman Bakanlığı, Elmalı Kaymakamlığı ve Elmalı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ortak proje ile çiftçilere hayvan yemi tohumu dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Elmalı Kaymakamlığı ve Elmalı Belediyesi tarafından yürütülen, "Tohum başkandan, emek çiftçimizden, bereket Allah'tan" sloganıyla "Kendi yemimizi kendimiz üretiyoruz" projesi kapsamında Elmalı'da hayvan yetiştiriciliği yapan çiftlere hayvan yemi tohumu dağıtımı yapıldı.

Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, törendeki konuşmasında, her konuda desteklenen çiftçilere bir yeni desteklemenin de hayvan yemi üretiminde olduğunu, bu konuda hayvan yetiştiriciliği yapan çiftçilere yüksek proteinli hayvan yemi bitkisi tohumu dağıttıklarını söyledi.

Hayvan yemi üretimi projesini Tarım ve Orman Bakanlığı ve Elmalı Kaymakamlığı ile ortaklaşa yürüttüklerini ifade eden Öztekin, "Elmalımız hayvancılık, elma üretimi ve son yıllarda sera üretimiyle tarımsal faaliyetlerde önemli bir merkez haline gelmiştir. Üretmenin her zaman zorluğunu bilen bir yönetim olarak, bizler her daim çiftçimizin yanında olduk." dedi.

Konuşmalardan sonra çiftçilere yem bitkisi tohumları dağıtıldı.

Dağıtım törenine Elmalı Kaymakamı Fatih Kurt, Belediye Başkanı Ümit Öztekin, Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen, Elmalı Tarım ve Orman Müdürü Dilek Boğatimur, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Kaynak: AA