11 Yaşında Aldığı Eğitimle 8 Ayda Hafız Oldu

Ülkesindeki iç savaştan kaçarak ailesiyle Türkiye'ye yerleşen 11 yaşındaki Suriyeli Raftan el Ahmet, eğitime geç başlamasına rağmen 8 ayda Kur'anı Kerim'i ezberleyerek Diyanet İşleri Başkanlığından hafızlık belgesi aldı Raftan el Ahmet: 'Günde 4 saat Kur'an okuyorum. 8 ay içerisinde hafızlık belgesi aldım. Türkiye'yi çok seviyorum. Hafız olmak için çok çalıştım' Şehit Fazıl Gürs İmam Hatip Ortaokulu Kur'an öğreticisi Hüseyin Kandemir: 'Raftan çok gayretli bir öğrencimiz, bizi şaşırttı, çok kısa zamanda hafız oldu'

11 Yaşında Aldığı Eğitimle 8 Ayda Hafız Oldu
KEMAL KARAGÖZ - Ülkesindeki iç savaştan kaçarak ailesiyle Adıyaman'a yerleşen 11 yaşındaki Suriyeli Raftan el Ahmet, 8 ayda Kur'an-ı Kerim'i ezberleyerek Diyanet İşleri Başkanlığından hafızlık belgesi almanın sevincini yaşıyor.

Suriye'nin Hama kentinden ailesiyle yaklaşık 6 yıl önce Türkiye'ye gelerek Adıyaman'a yerleşen Ahmet, hafızlık eğitimi almak için Şehit Fazıl Gürs İmam Hatip Ortaokuluna başladı.

Bir yandan örgün eğitimine devam eden bir yandan da hafız olmak için çalışan Ahmet, akranlarına göre kısa sürede Kur'an-ı Kerim'i ezberleyerek girdiği sınavda hafızlık belgesi almayı başardı.

Raftan el Ahmet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 yıl önce Suriye'nin Hama kentinden Esed zulmünden kaçarak ailesiyle birlikte Adıyaman'a sığındığını söyledi.

Kur'an okumayı çok sevdiğini ifade eden Ahmet, "Günde 4 saat Kur'an okuyorum. 8 ay içerisinde hafızlık belgesi aldım. Türkiye'yi çok seviyorum. Hafız olmak için çok çalıştım ve amacıma ulaştım. Türkiye'deki hocalarımın tavsiyesi üzerine hafız olmak istedim." dedi.

Ahmet doktor olmak istediğini, bunun içinde derslerine çok çalıştığını sözlerine ekledi.

- Hafızlık eğitimine geç başladı, erken bitirdi

Şehit Fazıl Gürs İmam Hatip Ortaokulu Kur'an öğreticisi Hüseyin Kandemir de öğrencilerine hafızlık eğitimi verdiklerini söyledi.

Okulda 450 öğrenci bulunduğunu, bunlardan 180'nin hafız eğitimi aldığını ifade eden Kandemir, "Diğer öğretmenlerimizle birlikte öğrencilere hem örgün eğitim hem de hafızlık eğitimini veriyoruz. Raftan çok gayretli bir öğrencimiz, bizi şaşırttı, çok kısa zamanda hafız oldu. Geçen yıl geldiğinde Türkçe de bilmiyordu. Hiçbir şekilde dersini aksatmaz. Yaklaşık bir ay önce Diyarbakır'da hafızlık sınavına girdi ve başarılı olarak belgesini de aldı. Şu an Diyanet İşleri Başkanlığının resmi hafızı oldu." diye konuştu.

Şehit Fazıl Gürs İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mustafa Çetin de hafızlık eğitiminin 5. sınıfta başladığını ancak Raftan el Ahmet'in şubat ayında aralarına katıldığını belirterek, eğitime geç başlamasına rağmen yaz tatilinde de çalışarak 8 ayda hafız olmayı başardığını anlattı.

Çetin, öğrencilere haftada 27 saat Kur'an-ı Kerim eğitimi verildiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA