Okuldan AB Projeleri Hazırlama Performansı

Adana Seyhan Danişment Gazi Anadolu Lisesi bu yıl, Erasmus Plus kapsamında hazırlanan 3 AB projesinde yer alıyor.

Okul Müdürü Mecit Turan, yaptığı yazılı açıklamada, okul tarafından "Sağlıklı ve Zinde kal" isimli gençlik değişimi projesi, okul personelinin eğitimine ve bu eğitimlerin eğitim ve öğretim kalitesini arttırmaya yönelik "Özgüven ve Motivasyon Desteği" isimli proje ile "Eğitimde Yaratıcı ve Yenilikçi Metotlar" isimli projeler hazırlanarak AB tarafından kabul edildiğini belirtti.

Projeler kapsamında idareci, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla bazı ülkelere çalışma gezisi düzenlendiğini aktaran Turan, başka ülkelerden eğitimci ve öğrencilerin de projelerde yer aldığını kaydetti.

Turan, "Geziler son derece verimli geçti ve öğrenciler tüm sorumluluklarını başarıyla yerine getirdi. Bunu yaparken de çok eğlendiler. Orada tanıştıkları ortak ülkelerden gelen eğitimcilerle iyi dostluklar kurdular, yeni projeler için çalışmalar yaptılar." ifadesini kullandı.

Okulun İngilizce öğretmeni Esra Karaali de 2008 yılından bu yana hazırlanıp yürütülen "Comenius" ve "Erasmus plus" başlıklı AB projeleri sayesinde pek çok sayıda öğretmen ve öğrencinin yurt dışına gittiğini, bu sayede farklı ülkelerin eğitim sistemlerini ve yaşam tarzlarını deneyimleme fırsatı elde ettiklerini belirtti.

Kaynak: AA