'Kreatif Endüstrilerde Verimlilik Kongresi' İstanbul'da Yapılacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle Türkiye Verimlilik Vakfı'nca düzenlenecek "Kreatif Endüstrilerde Verimlilik Kongresi", İstanbul'da gerçekleştirilecek.

İstanbul'da Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü'nde yarın başlayacak olan "Kreatif Endüstrilerde Verimlilik Kongresi", 14 Ekim'de sona erecek.

Kongrede, ülke ekonomilerinin kalkınmasında önemli bir rol oynayan kültürel ve kreatif endüstrilerde verimliliğin artırılması, ülke ekonomisi üzerindeki etkisi ve gelişimiyle ilgili önerilerin oluşturulması hedeflenecek.

Ayrıca kongre sonucunda ortaya çıkacak sonuç bildirgesi kitaplaştırılarak, bu alanda önemli bir referans kaynağı oluşturulacak.

- Kongrede 6 farklı komisyon görev alacak

İki gün sürecek kongrede Türkiye Verimlilik Vakfı Başkanı Cemalettin Kömürcü, Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO)'nun Telif Hakları ve Yaratıcı Endüstriler Sektöründe Müdür Yardımcısı Dimiter Gantchev ve eski Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, konuşmacı olarak katılacak.

Kongrede 6 farklı komisyon görev alırken müzik ve gösteri sanatları, sinema, radyo ve televizyon, edebiyat ve yayıncılık, görsel sanatlar, medya ve reklamcılık, dijital kültür ve yeni iş modelleri ve kültürel miras, kültürel ifadelerin çeşitliliği komisyonlarının kreatif endüstrilerde verimliliğin artırılmasına yönelik politikalarının oluşturulması ve yönlendirmesi konusunda karar alınması bekleniyor.

Kaynak: AA