İspanya Başbakanı, Milli Günde Protesto Edildi

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'i tören alanında gören bazı İspanyollar, yuhalayarak 'dışarı' ve 'seçim' şeklinde bağırdı Katalonya'nın İspanya'nın parçası olarak kalmasını isteyenler de Barselona'da yürüyüş düzenledi.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Hispanik Günü kutlamaları kapsamında katıldığı törende protesto edildi.

Kristof Kolomb'un 1492'de Amerika kıtasına ayak basmasının kutlandığı Hispanik Günü dolaysıyla başkent Madrid'de askeri geçit töreni düzenlendi.

İspanya Kralı 6. Felipe, Kraliçe Letizia, Başbakan Sanchez ve muhalefet partilerin liderlerinin yer aldığı törene, Katalonya, Bask Bölgesi ve Navarra özerk yönetimi başkanları katılmadı.

Haziran ayında verdiği gensorunun kabul edilmesiyle başbakanlık koltuğuna oturan Sanchez, tören alanına varışında tepkiyle karşılandı.

İsmi anons edilmese de Sanchez'i gören bazı İspanyollar, Başbakan'ı yuhalayarak ve ıslık çalarak "dışarı" ve "seçim" sloganları attı. Sanchez ise protestoları gülümseyerek karşıladı.

Törene 4 bin asker katılırken, hava gösterilerinin büyük bölümü yağmur nedeniyle iptal edildi.

- Birlik için yürüdüler

Bu arada, Katalonya'nın İspanya'nın parçası olarak kalmasını isteyenler de Barselona'da bir yürüyüş düzenledi. 10 binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte, İspanya ve Katalonya sembolleri taşındı.

Hispanik Günü olarak bilinen İspanya Milli Günü'nü kutlama kararı, bir önceki Kral Juan Carlos I. tarafından 7 Ekim 1987’de alınmıştı.
Kaynak: AA