Hukuk Fakültesi Öğrencileri Ders Başı Yaptı

Kırklareli Üniversitesi bünyesinde kurulan hukuk fakültesi öğrencileri ilk derslerine törenle başladı.

Kırklareli Üniversitesi bünyesinde kurulan Hukuk Fakültesi öğrencileri ders başı yaptı.

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Kırklareli Üniversitesi Hukuk Fakültesinin 2018-2019 akademik yılı ilk dersinde yaptığı konuşmada, kendisinin de hukuk fakültesi mezunu olduğunu belirterek, kendi döneminde Türkiye'de sadece 7 tane hukuk fakültesi bulunduğunu anlattı.

Özellikle Türkiye'deki üniversite sayılarının artmasıyla hukuk fakültesi sayılarının da arttığını belirten Vali Bilgin, "Evrensel manada gençlerimiz daha fazla eğitim almalı. Ülkemizin geleceği açısından da üniversite sayılarının artması çok önemli. Hukuk ve adalet kavramları çok önemli. Muasır medeniyet seviyelerine ulaşmamız yolunda hukuk gerçekten ön plana çıkıyor. Üniversitemizde de yeni açılan hukuk fakültesi ülkemizin geleceğinin teminat altına alınması açısından önem taşıyor." ifadelerini kullandı.

Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Yüzbaşıoğlu da Kırklareli Üniversitesi bünyesinde kurulan ve eğitim öğretime yeni başlayan fakülteyi tercih eden öğrencilere teşekkür etti.

Hukukçuluğun iyi ve zorlu bir meslek olduğunu belirten Yüzbaşıoğlu, hukukçuluğu maymuncuğa benzeterek, her kapıyı açabileceğini ifade etti.

Herkesin az da olsa hukuk bilgisinin olması gerektiğini söyleyen Yüzbaşıoğlu, bu şekilde medeni toplumun daha kolay oluşabileceğini aktardı.

Hukukçuluğun bir o kadar da zor olduğunu vurgulayan Yüzbaşıoğlu, "Özellikle bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde insan hakları, demokrasi, hukuk zorunluluğu olan ülkelerde, bunun hakkını vermek ve iyi bir hukukçu olmak bir sorumluluk istiyor. Böyle bir yükümlülüğümüz de var." diye konuştu.

Yüzbaşıoğlu, Avrupa Birliğine girmek için değil, vatandaşların haklarını korumak için hukukun geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür de fakülte hakkında bilgiler verdi.

Törende, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ile CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan da birer konuşma yaptı.

Kaynak: AA