Çorum'da Orta Okul Öğrencileri Sinema İle Buluşuyor

Çorum'da "Sinemaya Gitmeyen Öğrenci Kalmasın Etkinliği" işbirliği protokolü kapsamında orta okul öğrencileri sinemaya gitti.

Çorum Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında öğrenciler, kentteki bir AVM'de bulunan sinema salonunda "Bizim Köyün Şarkısı" adlı sinema filmini izledi.

Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ve Kültür ve Turizm İl Müdürü Ömer Arslan'ın da katıldığı etkinlikte öğrenciler, ilk kez sinema ile tanışmanın mutluluğunu yaşadı.

Vali Yardımcısı Yüksek, etkinliğin ardından yaptığı açıklamada, 2018-2019 eğitim öğretim yılında dokuz hafta süreyle daha önce hiç sinemaya gitmemiş olanlar başta olmak üzere gönüllülük esasına göre belirlenen öğrencilerin 8 Ekim-21 Aralık tarihleri arasında sinemaya götürüleceğini söyledi.

Geçen yıl 6 bin 600 öğrencinin sinema ile buluşturulduğunu aktaran Yüksel, etkinlik kapsamında bu sene 6 bin 670 öğrenciyi sinema ile buluşturmayı hedeflediklerini kaydetti.

Yüksel ayrıca, öğrencilerin özellikle sosyal, kültürel gelişimlerine katkı sağlayan ve projeye destek veren paydaşlara teşekkür etti.

Kaynak: AA