Bartın'da Trafo Merkezi Yapımı

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın ve çevresinin enerji ihtiyacını karşılayacak, trafo merkezi ile enerji nakil hattı güzergahındaki taşınmazların acele kamulaştırılmasına dair Cumhurbaşkanlığı kararının Resmi Gazete'de yayımlandığını bildirdi.

Tunç, yaptığı yazılı açıklamada, ilin 1970'li yıllarda yapılan trafo merkezinden beslendiğini ve 154 kilovatlık mevcut trafo gücünün ihtiyacı karşılayamadığını belirtti.

Bartın Organize Sanayisi'nde inşaa edilen 380 kilovatlık trafo merkezinin Bartın'da sanayici ve konutların 50 yılı aşan enerji ihtiyacını karşılayacağını ifade eden Tunç, şunları kaydetti:

"26 milyon liraya malolan 380 kilovatlık indirici trafo merkezinin yapım çalışmaları devam etmektedir. Bu kapsamda Bartın Organize Sanayi Bölgesi Trafo Merkezi ile Akçalı Dağıtım Merkezi Enerji Nakil Hattı güzergahına isabet eden 9 kilometre uzunluğundaki hatta direk yerleri için bin 630 metrekare istimlak alanı, hat emniyet sahası için 109 bin 436 metrekare, irtifak alanı için acele kamulaştırılmasına dair Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır."

Kaynak: AA