Aydın'da Teori Ve Pratikte Siyasal İletişim Sempozyumu

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ve Uluslararası Saraybosna Üniversitesi iş birliğinde "Teori ve Pratikte Siyasal İletişim: Batı Dışı Yaklaşımlar Sempozyumu" gerçekleştirildi.

ADÜ'den yapılan açıklamaya göre, Atatürk Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen sempozyuma konuşmacı olarak katılan AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, kitle iletişim araçlarının öneminden söz etti.

Kitle iletişim araçlarını, insanları ortak bir duygu etrafında toplaması açısından önemli bulduğuna dikkati çeken Bostancı, uzun yıllar önce vatan kavramının ve milliyetçi duyguların oluşmasında gazetelerin etkisinin büyük olduğunu, gazetelerden sonra da radyoların kolektif bir bilincin yaratılmasında önemli rol oynadığını belirtti.

Günümüzde de kitle iletişim araçlarının siyasal iletişimin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu vurgulayan Bostancı, "2002’de iktidar olmamızda o dönemin sosyo-ekonomik durumunun katkısı büyüktü. Partimiz bu dönemde ekonomik travmanın ardından umutsuzluktan umut çıkarmaya çalışan bir dil ve tavır ortaya koymuştur." ifadelerini kullandı.

AK Partinin 16 yıldır tek başına iktidar oluşunun tesadüf olmadığını aktaran Bostancı, "niceliksel birikimler, niteliksel sıçramalar yaratabilir" sözünden hareketle, yıllardır yapılan yatırımların sonucu olarak halkın birinci partisi olduklarını söyledi.

Gün boyu süren sempozyumun 5. oturumunda "Siyasal İletişim" konusunda, alanında uzman birçok milletvekili, akademisyen ve gazeteci konuştu.

Programa, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın milletvekilleri Mustafa Savaş, Metin Yavuz ve Rıza Posacı, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hasan Topaloğlu ve ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan da katıldı.

Kaynak: AA