'81 İl 810 Çocuk Sevindirme Projesi'

Kartal Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı ve Kartal Atalar Mahallesi Muhtarı Erhan Gülmüş, proje kapsamında İstanbul'dan toplanan yardımları Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde 300 çocuğa ulaştırdı Gülmüş: 'İnşallah yardımlarımız 810 bin çocuğa ulaşır. Bu kardeşlik köprüsünü daha da güçlendireceğiz'

'81 İl 810 Çocuk Sevindirme Projesi'
Kartal Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı ve Kartal Atalar Mahallesi Muhtarı Erhan Gülmüş, "81 İl 810 Çocuk Sevindirme Projesi" kapsamında İstanbul'da toplanan yardımlarla Diyarbakır'daki çocukların yüzünü güldürdü.

Gülmüş, proje doğrultusunda İstanbul'da toplanan gıda, giyim, oyuncak ve kırtasiye malzemelerini Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde ziyaret ettiği evlerde 300 çocuğa ulaştırdı.

Proje kapsamında Diyarbakır ile bir gönül ve kardeşlik köprüsü kurmak istediklerini belirten Gülmüş, projenin başlangıç günü olarak da "11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü"nü seçtiklerini söyledi.

Gülmüş, bu hediyelerle çocukları sevindirmek, mutluluklarına ortak olmak istediklerini dile getirerek, kendilerine destek sunan Bağlar Kaymakamlığı ve Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi Müdürlüğü ekiplerine teşekkür etti.

Bağlar ilçesinde 300 çocuğa gıda, giyim ve kırtasiye yardımında bulunduklarını anlatan Gülmüş, "Projenin startını Diyarbakır'dan verdik. Gittiğimiz evlerde çok sıcak karşılandık. İnşallah yardımlarımız 810 bin çocuğa ulaşır. Bu kardeşlik köprüsünü daha da güçlendireceğiz. Artık burada da kardeşlerimiz var. İstanbul'da da onların bir muhtar ağabeyleri var." dedi.

Gülmüş, projede kendilerine destek olan hayırseverlere de teşekkür ederek, toplumsal bağların güçlenmesini sağlayan bu yardımlaşmanın devam etmesi için hayırseverlerin bu tür projelere destek olması gerektiğini vurguladı.

Çocuklara destek olmak için Diyarbakır'a geldiklerini anlatan Gülmüş, "Bu tür yardımların tüm Türkiye'ye örnek olmasını istiyorum. İş adamlarımızın bu tür projelere destek olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

Gülmüş, Diyarbakır'ı çok beğendiklerini ifade ederek, herkese Diyarbakır'ı görmelerini tavsiye ettiğini belirtti.

Ziyaret ettiği aileler de Gülmüş'e duyarlılığından dolayı teşekkür etti.

Kaynak: AA