19 Girişimci Kadına Mikro Kredi Çekleri Verildi

Kastamonu Belediyesi ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Kastamonu Mikrokredi Şubesi tarafından 19 girişimci kadına 39 bin 800 lira kredi dağıtıldı.

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, eski Kastamonu Belediye binasında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Kastamonu'da mikro krediye olan ilginin artması gerektiğini söyledi.

Mikro kredi uygulamasının kadın girişimciler için büyük önem arz ettiğini belirten Köylü, "Bayanların aldıkları kredi ile yöresel ürünler üretecek olması önemli. Bu ürünler ilimizin tanıtımına katkı sağlayacak." dedi.

Belediyenin bu konuda desteğinin olduğunu belirten Köylü, "Üretilen ürünlerin pazarlanmasında Kastamonu Belediyemiz gereken desteği sağlayacak. Zaten Belediye Başkanımız, kadınlarımızı üretime katmak adına çok önemli adımlar atıyor. Bu uygulama kadınlarımızın üretime katılması, ev ekonomilerine ve il ekonomilerine katkı sağlaması adına çok önemli." diye konuştu.

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise kadın kooperatifinin kurulma aşamasında olduğunu söyledi.

Mikro krediyle üretime kazandırılan kadınların ürünlerinin pazarlanması noktasında kurulan kooperatifin önemli olduğunu dile getiren Babaş, "Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Kastamonu Mikro Finans Şubesiyle birlikte önemli çalışmalara imza attık ve atmaya da devam ediyoruz. Verdiğimiz bu kredilerle bayanlarımızı üretime kazandırıyoruz. Gerçekten birbirinden kıymetli ürünler kadınlarımız tarafından üretiliyor." ifadelerini kullandı.

Kadınlar için pazar kuracaklarını kaydeden Babaş, şöyle devam etti:

"Önümüzdeki süreçte Topçuoğlu Pazar yerinde pazar günleri kadınlar pazarı kuracağız. Pazar günü kadın girişimcilerimiz ellerinde hangi yöresel ürünler varsa onu satabilir. Araya aracı konulmadan ürünler satılacak. Bizler kadın girişimcilerimize direkt satış imkanı vereceğiz. Üreten kadınlarımızın ürünleri değerlenecek. Satın noktalarında ürünler iyi satılırsa bu iş dört dörtlük yapılacaktır. İnşallah önümüzdeki süreçte hem üretim hem de pazarlayacağız."

Konuşmaların ardından 19 girişimci kadına 39 bin 800 liralık mikro kredileri takdim edildi.

Kaynak: AA