Yem Bitkisi Üretimini Geliştirme Projesi

Bilecik Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan ''Yem bitkileri üretimini geliştirme'' projesi kapsamında çiftçilere Macar fiğ ve yonca tohumu dağıtıldı.

Vali Yardımcısı Akın Yılmaz, dağıtım töreninde, devlet olarak her zaman çiftçinin yanında olduklarını, üretime destek verdiklerini belirterek, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

İl Müdürü Necmettin Yoldaş da 2018 yılı yem bitkilerini destekleme projesi kapsamında çiftçilere tohum dağıtımına başladıklarını ifade ederek, ''İl Özel İdaresi destekli olarak yürütülen proje kapsamında merkez ve ilçelerde toplam 42 bin kilogram Macar fiği ve 12 bin 500 kilogram yonca tohumu dağıtılması planlandı.

Kaba yem ihtiyacının karşılanması açısından büyük önem arz eden projede tohum bedellerinin yüzde 60'ı çiftçi katkılı yüzde 40'ı İl Özel İdaresi katkılı olarak toplam 4 bin 200 dekar arazide ekimin gerçekleşmesi planlanmaktadır. Bu yıl özellikle hayvancılığın gelişmesine katkı sunmak amaçlı hayvancılıkta en büyük gider olan yem bitkisi yetiştiriciliğine önem verdik.'' dedi.

Açıklamaların ardından çiftçilere hibe destekli yem bitkisi tohumları dağıtıldı.

Kaynak: AA