'Türkiye Cumhuriyeti Türk Milletinin Abisidir, Hamisidir'

Türkmeneli İnsan Hakları Derneği Başkanı Savaş Avcı, "Türkiye Cumhuriyeti devleti Türk milletinin abisidir, hamisidir." dedi.

Türk Dünyası Kültür ve Spor Şöleni kapsamında Atatürk Üniversitesi Nenehatun Kültür Merkezinde, "Türk Dünyasının Sorunları" konulu panel düzenlendi.

Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir'in moderatörlüğünde yapılan panelde, Kazakistan Çimkent Miras Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bolat Mirzaliyev, eski Doğu Türkistan Vakfı Başkanı Hamit Göktürk, Türkmeneli İnsan Hakları Derneği Başkanı Savaş Avcı konuşma yaptı.

Göktürk, sunum eşliğinde yaptığı konuşmada, Doğu Türkistan'ın bugün adeta bir açık hava hapishanesine döndüğünü söyledi.

Türkmeneli İnsan Hakları Derneği Başkanı Avcı ise Erzurum'da düzenlenen şölende, Türk dünyasının kalbinin attığını ve kanayan yaralarının tartışıldığını söyledi.

Türkmenlerin tek dayanağı ve tek güvendiği yerin Türkiye olduğunu aktaran Avcı, şunları kaydetti:

"Orada her evde Türk bayrağı ve Atatürk'ün fotoğrafı var ve bunlar yastık altındadır. Neden, çünkü bilirler ki bir gün Türk askeri gelecek ve bizi burada yalnız bırakmayacak. 'Ansızın bir gece gelebiliriz' sözünü bizim milletimiz bekliyor, o geceyi bekliyor. Bütün Türk milletinin, 300 milyon Türk insanının kalbi Türkiye için atıyor çünkü tek umutları ve geleceği Türkiye Cumhuriyeti devleti. Türkiye Cumhuriyeti devleti Türk milletinin abisidir, hamisidir."

Kaynak: AA