Trakya Üniversitesinde Aşure Dağıtıldı

TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu: 'Üniversitemiz de çok uluslu, çok dinli, çok milletli bir yapıya sahip. Aşure, üniversitemizin çok kültürlü yapısını da yansıtıyor'

Trakya Üniversitesinde Aşure Dağıtıldı
Trakya Üniversitesinde düzenlenen Aşure Günü ve Öğrenci Toplulukları Buluşması etkinliğinde 10 bin kap aşure dağıtıldı.

Muharrem ayı dolayısıyla Trakya Üniversitesinde (TÜ), Bolcaana Yemekhanesi önünde Aşure Günü ve Öğrenci Toplulukları Buluşması etkinliği düzenlendi.

TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'nun da katıldığı etkinlikte, öğrenci toplulukları stant açarak faaliyetlerini tanıttı ve 10 bin kap aşure dağıtıldı.

Etkinlikte öğrencilere aşure ikram eden Rektör Tabakoğlu, yaptığı konuşmada, üniversitelerinde 50 farklı milleten öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Aşure çok renkli, çok farklı bileşeni bir araya toplayan tatlı ve güzel bir yiyecek. Üniversitemiz de çok uluslu, çok dinli, çok milletli bir yapıya sahip. Aşure, üniversitemizin çok kültürlü yapısını da yansıtıyor. Üniversitemizde 3 bin 300 uluslararası öğrenci var. Yurdumuzun dört bir tarafından gelen öğrencilerimiz var. Aşure bir anlamda bu birlikteliği temsil ediyor. Bir araya geldiğimizde aynı kazanda kaynadığımız zaman güzel bir yapıya geldiğimizi gösteriyor. Aynı zamanda öğrenci toplulukları da burada yeni gelen öğrencilerimize çalışmalarını anlatıp topluluklarını tanıtıyor. Güzel bir buluşma oldu."

Tabakoğlu, topluluk stantlarını da ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti.
Kaynak: AA