Karabük Belediyesinden Kısa Kısa

Karabük Belediyesi tarafından yapılan Belediye Evleri Parkı, düzenlenen törenle açıldı.

5000 Evler Bahçelievler Mahallesi 118. Sokak'ta yapılan törende konuşan Karabük Valisi Kemal Çeber, parkın yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Bu tür hizmetlerin yapılmasının ardından çocukların buralarda gönüllerinde eğlenmesinin kendisini çok mutlu ettiğini ifade eden Vali Çeber, şöyle konuştu:

"Karabük Valisi olarak tayinim çıktığında burayla ilgili ilk bilgileri alırken bana söylenen şeylerden birisi de 'Görebileceğin en çalışkan, devletine, vatanına, milletine sevgiyle yaklaşan belediye başkanlarından biriyle çalışacaksın' demişlerdi. Ben geldiğimden beri de o manzarayı görüyorum. Bundan da gayet mutlu oluyorum. Hepsine katılamasam da başkanım biliyorum ki, her 2 haftada bir sosyal donatı açılışı yapıyor. Memleketimiz ekonomik bir taarruz altında olduğu bir dönemden geçiyor. Belli sıkıntılarımız var ama tabi ne devletimiz ne de belediyemiz olarak biz durmayacağız. Yapabileceğimiz her şeyi yapacağız."

Belediye hizmetleri ve kamu hizmetlerinin bir arada yürüdüğü zaman kentte bütüncül gelişmenin sağlandığını aktaran Çeber, "Yürüyen merdivenler, asansörler, çocuk parklarımız, spor alanlarımız, bunlara bütüncül olarak sosyal donatı alanları diyoruz. Bir yerin gelişmişliğinin, medenileşmişliğinin, refah seviyesi artışının göstergeleridir. Karabük'te evinden çıkıp bir parka ulaşamayan bir çocuk yok. Buna rağmen başkanımız devam ediyor." diye konuştu.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ise, 109'uncu parkın açılışını yaptıklarını belirtti.

Mahallelere birçok yeşil alan kazandırdıklarını vurgulayan Vergili, "Bütün mahallelerimizde sosyal yaşam merkezleri yaptık. Şu anda 7 sosyal yaşam merkezimizde anasınıfına hitap edecek eğitim sınıfları denemesi yapıyoruz. Ufak yaşlarda Kur'an-ı Kerim öğrenmeleri, diğer işlere adapte olmaları, dostluk ve arkadaşlıklarını pekiştirmeleri amacıyla çok güzel bir faaliyet başlattık. Sosyal yaşam merkezlerimiz tüm mahallelerimizde muhtarlık hizmetleriyle birlikte devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Çeber, Başkan Vergili, Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, MHP Karabük İl Başkanı Adem Kar, belediye meclis üyeleri, parkın açılışını yaptı.

- Belediye Başkanı Vergili'ye ziyaret

Şirinevler Sosyal Yaşam Merkezi Anaokulu öğrencileri, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'yi ziyaret etti.

Başkan Vergili, ziyarette yaptığı konuşmada, ziyaretten dolayı teşekkür etti.

Belediye olarak yapmış oldukları sosyal yaşam merkezlerinde, geleceğin teminatı olan çocukların eğitimi için destek verdiklerini belirten Vergili, bu kapsamda her zaman önceliklerinin eğitimden yana olacağını kaydetti.

Kaynak: AA