Gaziantep'te Çiftçilere Destek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen "Çiftçiye Destek" programı çerçevesinde arpa ve buğday tohumu dağıtımına İslahiye'de devam edildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, törendeki konuşmasında, toprağı işleyerek ülkenin ekonomisine katkı sunan çiftçileri tebrik etti.

Toprağın bir ana, bir geçmiş ve gelecek olduğunu belirten Şahin, "İslahiye en güzel üzümü ve en güzel biberi yetiştirir. Ama en önemlisi İslahiye’nin yetişmiş insan gücü var. Beşeri insan gücü var. Zor şartlarda ayakta durdukları için onları alkışlıyorum. Büyük bir çaba gösteriyorsunuz, mücadele ediyorsunuz. Eğitim seviyesinde İslahiye çok önemli bir konumda." dedi.

İslahiye'de artık altyapı belediyeciliğinin bittiğini ve sosyal belediyeciliğin başladığını aktaran Şahin, açılan GASMEK kurslarında yüzlerce öğrenci ve kursiyerlerin hizmet aldığını kaydetti.

Meksika'nın bir biber ürünü ile dünyaya hükmettiğini dile getiren Şahin, şöyle konuştu:

"Benim İslahiyemin Meksika'dan neyi eksik. İslahiye biberinin Meksika biberinden nesi eksik, vallahi Meksika biberinden daha lezzetli. Vallahi İslahiye biberinin salçası Meksika biberinden daha çok çıkıyor. Onun için kendi toprağımız bütün dünya topraklarından daha bereketli. Onun için bizim bu toprak gücümüzü kullanmamız gerekiyor."

Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz ise dağıtılan tohumların marketlerde satılan bir şey olmadığını belirtti.

Bu tohumları çiftçinin ayağına kadar getirdiklerini ve kaliteli bir tarım üretimi için çiftçiyi desteklediklerini aktaran Yılmaz, 4 yıl içerisinde tarımda; biber, bağcılık, pamukçuluk alanında destekleme yaptıklarını söyledi.

Yılmaz ayrıca, İslahiye'de 400 çiftçiye 150 ton buğday, 49 ton da arpa tohumu dağıtıldığını da sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından çiftçi temsilcileri adına İslahiye Ziraat Odası Başkanı Mehmet Köse tarafından Başkan Şahin'e bir plaket takdim edildi. Daha sonra hazırda bulunan çiftçilere arpa ve buğday tohumlarının dağıtımı yapıldı.

Kaynak: AA