Dünya Barış Koşusu

Dünya Barış Koşusu 2018 gönüllüleri, Balıkesir'in Gönen ilçesinde sporcular ve öğrencilerle buluştu.

Hintli ruhani öğreti lideri Sri Chinmoy tarafından ilk kez 1987 yılında koşulan Dünya Barış Koşusu'nun gönüllü meşale taşıyıcıları, Balıkesir'in Gönen ilçesinde sporcular ve öğrencilerle bir araya geldi.

Sri Chinmoy Birliğince düzenlenen Home Peace Run-Dünya Barış Koşusu 2018 gönüllüleri, "Kalpten Kalbe Meşale" sloganıyla uluslararası dostluğu ve barışı teşvik etmek amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında Gönen'e geldi.

Gönüllüler Atatürk Ortaokulu öğrencileriyle çeşitli oyunlar oynayıp şarkı söyleyerek eğlenceli vakit geçirdi.

Etkinliğe, Çekya'dan Ondrey Mocny, İngiltere'den Devashishu Torpy, Bulgaristan'dan Vijayanta Viglov, Rusya'dan Dmitri Shadrin, Moldova'dan Zinaida Palik, Rusya'dan Svetlana Perevozchikova, Sravana Novikova ve Anna Khimchinskaia katıldı.

Etkinliğe ev sahipliği yapan Gönen Belediyesine ve Atatürk Ortaokuluna Sri Chinmoy Birliği Home Peace Run-Dünya Barış Koşusu 2018 gönüllüleri tarafından teşekkür belgesi hediye edildi.

Sporcular, Gönen Belediyesi Yaman İnanç Spor Tesislerinde verilen aranın ardından Çanakkale'ye doğru hareket etti.

Dünya genelinde her yıl 140'tan fazla ülke, binlerce gönüllü insanın meşale taşıdığı sıra dışı bir etkinlik olarak bilinen Dünya Barış Koşusu, dünyadaki farklı milletler, inançlar ve kültürler arasında anlayış ve uyumu teşvik etmeyi amaçlıyor.

Kaynak: AA