Dinar'dan Kısa Kısa

Dinar İtfaiye Müdürü Sinan Özçelik, kış mevsimi öncesi muhtemel çatı yangını, doğalgaz ve kömür zehirlenmelerinin önüne geçmek amacıyla baca temizliği konusunda uyarıda bulundu.

Dinar İtfaiye Müdürü Sinan Özçelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, kış öncesi muhtemel çatı yangını, doğalgaz ve kömür zehirlenmelerinin önüne geçmek amacıyla baca temizliğine dikkat edilmesi uyarısı yaptı.

Özçelik, bacalarda zamanla biriken katran maddesinin alevlenerek çatı yangınlarına sebebiyet verdiğinin unutulmaması gerektiğini söyledi.

Temizlenmeyen bacaların yangına neden olduğunu anımsatan Özçelik, şöyle konuştu:

"Dinar’da doğalgaz baca temizliğinin her yıl, en az bir kere yapılması gerekiyor. Kömür kullanan haneler için bu kontrolün yılda en az 2 kere olması büyük önem taşımaktadır. Bir metreküp doğalgazın tüketildiği yerde en az 10 metreküp oksijene ihtiyaç duyuluyor. Halkın bu bilinçle hareket etmesi ve herkesin mümkünse her odada havalandırma menfezi bulundurması gerekiyor. Muhtemel gaz tepmelerinin ve mekanlara sızarak insanları zehirlemesinin önüne geçmek için baca temizliklerinin kesinlikle yapılması gerekiyor."

- Dinar’da ağaçlara kuş yuvası

Dinar Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ormanlık alanlardaki ağaçlara 340 kuş yuvası asıldı.

Orman zararlılarıyla mücadele kapsamında kuş yuvası çalışmasının yapıldığını ifade eden Dinar Orman İşletme Müdürü Tuncer Yalçın, "İlçemizin çeşitli ormanlık alanlarına kuş yuvalarından astık. Biyolojik mücadele kapsamında kuşların barınma ihtiyaçlarını gidermek için böyle bir çalışma gerçekleştirdik." dedi.

Kaynak: AA