Bilecik'te ''Öğrenci Kıraathanesi'' Kurulacak

Bilecik Belediyesi tarafından Şeyh Edebali Üniversitesi yerleşkesinde ''Öğrenci kıraathanesi'' yapılacağı bildirildi.

Belediye Başkanı Nihat Can, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı ''Millet Kıraathanesi'' projesinin bir örneğinin Bilecik'te, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi yerleşkesinde öğrencilerin zamanlarını verimli bir şekilde okuyarak, geçirmeleri amacıyla gerçekleştirileceğini belirtti.

Osmanlı çadırı tasarımı ve motifleriyle hazırlanan ''Öğrenci kıraathanesi''nin yapımının tamamlandığını ve son düzenlemelerin yapıldığını ifade ederek, şunları kaydetti:

''Özellikle öğrencilerimiz ve gençlerimize yönelik çalışmalarımıza büyük önem veriyor ve ilkleri gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başlatmış olduğu millet kıraathanelerinin bir örneğini tarihimize ve kültürümüze uygun bir tema ile üniversite yerleşkemize, öğrenci kıraathanesini kazandırıyoruz. Üniversite öğrencileri ve akademik personelimizin nezih bir ortamda kitap okuyabileceği, sosyal bağlarını güçlendireceği ve çeşitli aktivitelerin yapılacağı öğrenci kıraathanesi 250 metrekare alana sahip olacak. Öğrenci ve millet kıraathanelerini kentin çeşitli noktalarına kazandırma hedefimiz var.''

Kaynak: AA