Bayburt İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Bayburt İl Koordinasyon Kurulu yıl sonu toplantısı, Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında yapıldı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Metin Köse Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda kaymakamlar, il ve ilçe belediye başkanları ile yatırımcı bölge ve il kuruluşlarının müdürleri hazır bulundu.

Vali Pehlivan, il genelinde 155 projenin yürütüldüğünü ve bu projelerin toplam bedelinin 2 milyar 456 milyon 19 bin lira olduğunu belirtti.

Bayburt'un kalkınması ve gelişmesi adına bugüne kadar önemli projeler gerçekleştirildiğini, çalışmaların bundan sonra da hükümetin ile ilgili bakanlıkların destekleriyle öncelik sırasına göre devam edeceğini ifade eden Pehlivan, şunları kaydetti:

"Projelerin 63'ü Devlet Su İşleri, 19'u ise Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülüyor. DSİ tarafından yürütülen projelerin toplam bedeli 774 milyon lira, Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından ulaştırma alanında yürütülen projelerin toplam bedeli ise 1 milyar 657 milyon lira. Diğer bölge kuruluşlarımızdan Orman Bölge Müdürlüğü 10, Vakıflar Bölge Müdürlüğü 3, Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü 2, Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğü de 3 projeyi ilimizde yürütüyor. Yine il kuruluşlarımız tarafından ilimizde 55 proje yürütülüyor. Bunların toplam bedeli 420 milyon 122 bin lira."

Ardından toplantıya katılan bölge müdürlüklerinin yetkilileri, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kaynak: AA