Antalya'dan Kısa Kısa

Kepez Belediyesi zabıta ekipleri denetim yaptı.

Kepez Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, market ve pazar yerlerindeki ürünlerin fiyat ve etiketleri ile gramajlarını denetledi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, olası stokçuluk ve fırsatçılık girişimleri karşısında mağduriyet yaşanmaması için gerekli önlemleri alan Kepez Belediyesi, 6502 sayılı Tüketici Haklarının Korunması Kanunu çerçevesinde market ve pazar yerlerindeki ürünlerin fiyat ve etiketleri ile gramajlarını kontrol etti.

Marketlerdeki rafları tek tek dolaşan zabıta ekipleri, etiketleri inceleyerek, fiyat artışı yapılıp yapılmadığını inceledi. Denetimlerde, ürünlerin reyon etiket fiyatlarıyla kasadaki fiyatların karşılaştırılmasına, fiyat tutarsızlığına ve gramajlardaki eksikliklere bakıldı.

Denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Belediyemiz ekipleri tüketiciyi korumaya yönelik ürün ve fiyat kontrollerini aralıksız sürdürmektedir. Kepez’de vatandaşımızın mağdur olmaması için belediye olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya gayret ediyoruz. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Zabıta ekiplerimiz ürün ve fiyatları bizzat kontrol ediyor." ifadelerini kullandı.

- 3. Kaleiçi Old Town Festivali'ne doğru

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Kaleiçi Old Town Festivali için Antalya'da bulunan konuk şehir heyetlerini ağırladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda gerçekleşen buluşmada Uysal, festivale adını ve ruhunu veren Kaleiçi’nde, Antalya bölgesinde son 3 bin 500 yılda var olan medeniyetlerinin izlerine rastlamanın mümkün olduğunu belirtti.

Antalya'da 400 antik kentin bulunduğuna dikkati çeken Uysal, şelaleleri, nehirleri ve yüksekliği 3 bin metreyi aşan dağlarıyla Antalya'nın inanılmaz bir doğa ve arkeoloji harikası olduğunu vurguladı.

Kosova Priştina'dan festivale katılan Yerel Yönetimlerden Sorumlu Devlet Başkan Yardımcısı Ertan Simitçi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Yurtta sulh cihanda sulh" sözünü hatırlatarak, Başkan Uysal'a kendisine Kosova'da görev yapan bir Türk askeri tarafından hediye edilen Türk Bayrağı rozetini takdim etti.

- İletişim öğrencilerine "psikolojik dayanıklılık" anlatıldı

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Murat Kuloğlu, Dünya Ruh Sağlığı Günü'nde, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerine "psikolojik dayanıklılık" konulu konferans verdi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, konferansı veren Kuloğlu, dayanıklılığın insanlara hem günlük hayattaki zorluklarda hem de beklenmeyen durumlarda gereken bir güç olduğunu belirtti.

Öğrencilere çevre ve aile ile uyum sağlanmasının, pes etmemenin ve amaçsız yaşamamanın öneminden bahseden Kuloğlu, psikolojik rahatsızlıkların vücuda zarar verdiğini ve başta beyin olmak üzere insanda yapısal değişikliklere neden olduğunu vurguladı.

Psikolojik dayanıklılığı artırmanın ilk adımının insanın kendisine güvenmesi olduğunu kaydeden Kuloğlu, "Her insanın güçlü bir yanı vardır ve bunu bulup geliştirmesi gerekir." ifadesinde bulundu.

Değişimin hayatın bir parçası olduğunu kabul etmek gerektiğinin altını çizen Kuloğlu, olumlu değişimlere uyum sağlanmasını ve olumsuz değişimlerin de fırsata çevrilmesi gerektiğini dile getirdi.
Kaynak: AA