Ankara'dan Cemal Kaşıkçı kararı!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, 'Suudi Arabistan'ın teklifiyle Kaşıkçı olayının aydınlatılması için ortak çalışma grubu kurulması kararlaştırıldı' dedi.

Ankara'dan Cemal Kaşıkçı kararı!
Kalın, şunları kaydetti:

"Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki işbirliği çerçevesinde ve Suudi Arabistan'ın teklifi üzerine, Suudlu gazeteci Cemal Kaşıkçı hadisesinin bütün yönleriyle aydınlatılması amacıyla ortak çalışma grubu kurulması kararlaştırılmıştır."

OLAYIN GEÇMİŞİ
Al Arab News Channel’ın Genel Yayın Yönetmeni Cemal Ahmet Kaşıkçı, 2 Ekim’de Suudi Arabistan’ın İstanbul’daki konsolosluğuna, evlenmek için ihtiyaç duyduğu bir belge almak için girdi. Fakat bir daha çıkamadı.

Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğü düşünülürken Suudi Arabistan Krallığı, Kaşıkçı'nın öldürüldüğüne dair suçlamaları reddetti.


Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’na girerken çekilmiş görüntülerini Amerikan Washington Post gazetesi yayınladı.

OLAY GÜNÜ İZİN VERİLDİ
Polis kameraları, Kaşıkçı’nın 2 Ekim 13.14’te içeri girdiğini kaydetmiş, ancak çıkış görüntüsü yok. Olay günü Konsolosluk çalışanı 28 Türke de izin verildiği ortaya çıktı.

KORKUNÇ İDDİA
Amerikan New York Times (NYT) gazetesi, kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’yla ilgili, Suudi Arabistan’dan Türkiye’ye gelen 15 kişilik ekip geldi. Ekipte, ülkenin adli tıp kurumunun başında olan Dr. Salah Muhammed Al Tubaigy de vardı. Ekibin Kaşıkçı cinayeti için özel bir testere getirdiği öne sürüldü.

"TESTEREYLE KESTİLER"
Suudi ajanlar, Kaşıkçı’nın cesedini bu cinayet için getirdikleri testereyle kestiler. Bir yetkili, ‘Pulp Fiction filmindeki gibi’ dedi. Türk yetkililer ayrıca, bu kadar kompleks bir operasyonun ancak üst düzey Suudi liderlerin onayıyla yapılabileceğini öne sürüyor. Kaşıkçı’nın yanlışlıkla da öldürülmüş olabileceği ihtimaller arasında.