Yeni Atanan Öğretmenler Yemekte Bir Araya Geldi

Hakkari'ye yeni atanan öğretmenler, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen programda bir araya geldi.

Kentteki bir düğün salonunda düzenlenen programda konuşan Vali Cüneyit Orhan Toprak, sözleşmeli olarak il merkezine 288 öğretmenin atandığını, il genelinde ise 800'ün üzerine çıktığını söyledi.

Öğretmenlere yeni görevlerinde başarı temennisinde bulunan Toprak, şunları kaydetti:

"Ülkemizin, vatanımızın ve milletimizin teminatı olacak bizi geleceğe, muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak olan evlatlarımız sizlere emanettir. Belki il atandığınızda sizler veya çevreniz etkilendiniz bundan. Hakkari'yi çektik, Hakkari'ye geleceğiz diye. Belki korkanlarınız da olmuş olabilir fakat şunu söyleyeyim ki sizler gerçekten şanslısınız. Eğitime, öğretime, bilgiye muhtaç, gelişime açık, havalanmaya hazır benzetmesi caizse bir füze gibi bekleyen çocuklarımızla buluşmaya geldiniz."

Toprak, Hakkarili çocukların diğer derslerin aksine matematik dersini sevdiğini dile getirerek, "Bu kadar matematiksel düşünceyi seven, gelişime, ilerlemeye aç evlatlarımızla buluşmak üzere geldiniz. Ayrıca ülkemizin kültürel olarak, coğrafik olarak, tarihi değerler olarak çok özel bir yer burası." ifadesini kullandı.

Programa, Toprak'ın eşi Dr. Funda Toprak, Vali Yardımcı İdris Koç, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muammer Alper, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, şube müdürleri ve okul müdürleri de katıldı.

Kaynak: AA