Mardin'de ASKOM Bölge Toplantısı

Mardin İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz: '7 gün 24 saat 365 gün sahada sürekli, özverili çalışan bir sağlık ordumuz var'.

Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi (ASKOM) Bölge Toplantısı Mardin'de yapıldı.

Bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Mardin İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz, 5. Bölge ASKOM toplantısına ev sahipliği yaptıklarını, bölge illerin katılımından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bölgedeki yoğun bakım sayısının ülke ortalamasının altında olduğunu kaydeden Yavuz, şöyle konuştu:

"Uzman ve pratisyen hekim sayısı 2002 yılına mukayese edilmeyecek oranda artmış ancak halen istenilen seviyelere ulaşmış değil. Bu zorlu şartlarda coğrafyamızdaki şu anda çok şükür azalan ama az da devam eden terör olaylarından dolayı acil sağlık hizmetleri sürekli teyakkuzda. 7 gün 24 saat 365 gün sahada sürekli, özverili çalışan bir sağlık ordumuz var."

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Mehmet Sait Avar ise, toplantıda yoğun bakım ünitelerinin gelişmesi, yoğun bakım yatak kapasiteleri ve iller arası hasta transferlerinde yaşanan sıkıntılar hakkında konuşacaklarını belirtti.

Kesinlikle ildeki dinamikler tüketilmeden serviste ve yoğun bakımda yatan hastalar için sevk kararı alınmayacağını aktaran Avar, "Eğer sevk gerekirse ildeki dinamikler tüketildikten sonra başhekim onayı ile sevk yapılacak." ifadesini kullandı.

Toplantıya, Mardin, Diyarbakır, Batman, Şırnak ve Siirt il sağlık müdürleri, kamu hastaneleri hizmetleri, acil sağlık hizmetleri, halk sağlığı hizmetleri ve sağlık hizmetleri başkanları ile başkan yardımcıları, bölge illerindeki kamu ve özel hastaneleri ile 112 İl Ambulans Servisi başhekimleri ve ASKOM üyeleri katıldı.
Kaynak: AA