Manisa İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Devlet Su İşleri (DSİ) 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker, Manisa İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda 2018 yılında yaşanabilecek kuraklık hakkında değerlendirmede bulundu.

Manisa İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada bölge müdürlüğünün sorumluluk sahasında yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi veren Eker, sonbahar yağışlarının azalmasına ve barajlardaki su seviyelerine dikkati çekti.

Son 40 yılın en büyük kuraklıklarından birinin 2017 yılında yaşandığına işaret eden Eker, "Şu an itibariyle Demirci Barajında 0'dayız. 'Ölü hacim' dediğimiz 300 milyon metreküp suyumuz var. Ama onu hiç bir şekilde kullanmıyoruz. Orası sonuçta barajın kullanılmayan rezervi. Gölmarmara'da geçen seneye göre eksideyiz. Geçen sene yüzde 40'lardaydı." diye konuştu.

Önceki senenin zor bir yıl olduğunu hatırlatan Eker, "Rezervlerimiz gereği sahada bu durumu çok sıkıntılı yaşamadık. Bunda da Devlet Su İşleri teşkilatımızın, sulama birliklerimizin, çiftçimizin ortak katkısı var. Dilerim bu yıl yağış periyodu iyi geçer." ifadesini kullandı.

Toplantıda, il genelindeki pek çok barajdaki su seviyesinin bir önceki yıla göre daha alt seviyede olduğunu belirtildi.

Kaynak: AA