Kumluca'da Zabıtadan Etiket Denetimi

Kumluca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri marketlerde denetim gerçekleştirdi.

Kumluca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde marketlerde gerçekleştirdikleri denetimlerde, fiyat, etiket, gramaj ve yerli üretim logoyla ilgili çalışma gerçekleştirdi.

Son zamanlarda döviz kurları bahane edilerek marketlerin fahiş fiyat uyguladığı yönünde duyumlar aldıklarını ifade eden Kumluca Belediye Başkanı Yusuf Göven, bu konuda vatandaşların mağdur edilmemesi için zabıta ekiplerini denetimler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ekiplerin denetimlerde market raflarında ürün etiketi, yerli üretim logosu olup olmadığını, raftaki ürün fiyatı ile kasadaki ürün fiyatının tutup tutmadığını kontrol ettiklerini kaydeden Göven, "Ekiplerimiz fahiş fiyat artışı olup olmadığını kontrol etmek için marketler tarafından dağıtılan son üç aylık reklam broşürlerini daha önceden elektronik ortamda kayıt altına almışlardı. Şimdiki denetimlerde eski fiyatlarla yeni fiyatları karşılaştırıyoruz. Usulsüzlük olduğu tespit edilenler tutanak altına alındı. Halkımızın mağdur edilmemesi için denetimlerimiz devam edecek." dedi.

Göven, vatandaşların usulsüzlük olduğunu fark ettiklerinde belediyenin "887 55 55" numaralı telefonunu arayarak gerekli şikayetlerde bulunmalarını istedi.

Kaynak: AA