KİTVAK 'Askıda Oda' Projesiyle 102 Hastayı Ağırladı

Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı (KİTVAK) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Soncul, 2014 yılında başlattıkları "askıda oda" uygulamasıyla şimdiye kadar 102 hasta ve yakınını ücretsiz olarak ağırladıklarını söyledi.

KİTVAK'a bağlı konukevinin 7. yılı nedeniyle düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, vakıfların 22 yıldır hasta ve yakınlarının yardımına koştuğunu, bağışçıları sayesinde şimdiye kadar 50 milyonluk yatırımı hayata geçirdiklerini ifade etti.

Vakfın ilk eseri olan Ege Üniversitesi (EÜ) Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesinde yılda 45 bin hastaya hizmet verdiklerini anlatan Soncul, "KİTVAK olarak ekonomik gücü yetersiz hasta ve hasta yakınlarının barınma sorunlarını çözmek için çalışmalar yaptık. Vakfımızın 7 yıl önce Ege Üniversitesinde hayata geçirdiği KİTVAK Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi'nde bugüne kadar 109 bin 830 hasta ve hasta yakını kaldı. 2018 yılı aralık ayında hizmete sunduğumuz Dokuz Eylül Üniversitesi Kitvak-Abdulrezzak Sancak Hasta ve Hasta Yakını Konukevi'nde ise 6 bin 652 kişi olmak üzere toplam 116 bin 482 kişiyi ağırladık." dedi.

Bağışçılarının sayesinde şehir dışından gelen ve maddi durumu iyi olmayan hasta ve hasta yakınlarına yönelik 2014 yılında "askıda oda" uygulaması başlattıklarını anlatan Soncul, "Bağışlar bir kumbarada toplanıyor. İhtiyaç sahibi hasta ve yakınlarına destek oluyoruz. Bu çalışmadan faydalanması için hastalarımızın doktorundan hastalıklarına ilişkin yazı getirmesi gerekiyor. Yönetimimizle karar verip onaylıyoruz. Her iki konuk evimizde şimdiye kadar 102 hasta ve hasta yakınını 4 bin 128 gece ücretsiz olarak ağırladık. Bağışçılarımızdan desteklerini bekliyoruz." diye konuştu.

Denizli'den tedavi için İzmir'e gelen 16 yaşındaki Pınar Erişen, EÜ Tıp Fakültesi'nde tedavi olduğunu KİTVAK'ın konuk evinde kaldığını belirterek, "Kendimi evdeymiş gibi huzurlu hissediyorum." ifadesini kullandı.

Toplantıda KİTVAK Konukevi'nin 7. yılı nedeniyle pasta kesildi.

Kaynak: AA