Karabük'ten Kısa Kısa

Karabük Üniversitesi (KBÜ) tarafından "Değişen Dünyada Gençlik" söyleşisi düzenlendi.

"Payitaht Abdülhamid" dizisinde "Tahsin Paşa" karakterini canlandıran oyuncu ve yazar Bahadır Yenişehirlioğlu, "Değişen Dünyada Gençlik" konulu söyleşi ile KBÜ öğrencileriyle bir araya geldi.

Yenişehirlioğlu, 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu'nda düzenlenen söyleşide, 28 yıl ceza avukatlığı yaptıktan sonra radikal bir kararla mesleği bırakıp yazarlığa başladığını söyledi.

Okumayı seven ve hayatı boyunca sürekli okuyan birisi olduğunu ifade eden Yenişehirlioğlu, öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu:

"Hayatta ne iş yaparsanız yapın entellektüel altyapınızın olması gerekiyor. İnsanın kimliğinin oluşmasında ve hayatta başarılı olmasında okumak önemli. Toplum olarak sanata her şeyden daha çok ihtiyacımız var. Görsel sanatlar ve sanat, günümüzde nükleer silahlardan daha etkilidir."

- Karabük Belediye Başkanı Vergili'den ziyaret

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Öğlebeli Sanayi Sitesini ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Vergili, fırsat buldukça esnafları ziyaret ettiklerini belirtti.

Esnafların sorunlarını yerinde dinlediklerini vurgulayan Vergili, sorunları not aldıklarını, mevcut sorunları kısa sürede çözeceklerini kaydetti.

- Zabıta fiyat denetimi yaptı

Karabük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri perakende ve toptan halka ürün satışı yapan iş yerlerinde fiyat denetimi yaptı.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, yaptığı açıklamada, denetimlerin aralıksız süreceğini kaydetti.

Etiketlerin mevzuata uygun olup olmadığı ve reyondaki fiyatlarla kasadaki fiyatların aynı olması konusunda zabıta ekiplerinin denetimlerini sürdürdüğünü belirten Vergili, "Bu tür denetimlerimizi sürdürerek, vatandaşlarımızın hakkını korumaya yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz." dedi.

Kaynak: AA