Havza Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Merkezi İnşaatı Tamamlandı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ve Havza Belediyesinin imzaladığı protokol çerçevesinde yapılan Havza Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinin inşaat çalışmaları tamamlandı.

Belediye Başkanı Murat İkiz, merkezde incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Havza Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tefrişat çalışmalarının sürdüğünü belirten Başkan İkiz, "Havza Termal Fizik Tedavi Hastanesi ve Uygulama Oteli'nin ilçeye kazandırılması için Belediyeye ait Lokman Hekim Kaplıca İşletmesinin yerini ücretsiz olarak üniversiteye tahsis ettik. Bu tesis ilçemize hem turizm hem de ekonomik olarak önemli kazanımlar sağlayacak." diye konuştu.

İkiz, 7 bin 500 metrekarelik inşaat alanına sahip, 6 katlı otelin içinde otopark, termal havuzlar, fizik tedavi ve kür merkezi, 84 oda, spor ve egzersiz odaları, doktor odaları, lokanta ve toplantı odalarının yer aldığı yapının 11 milyon 500 bin liraya mal olduğuna işaret etti.

"Bu merkez hizmete girdiğinde ilçemiz için termal sağlık merkezi olma yolu açılacak." diyen ikiz, şunları kaydetti:

"Türkiye'de arkasında tek üniversite olan Termal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uygulama Eğitim Merkezi ilçemizde olacak. İnşaatı tamamlanan binamız OMÜ tarafından yapılacak tefrişat çalışmalarının ardından inşallah kısa sürede hizmet vermeye başlayacak."

Kaynak: AA