Bitlis'te Okul Ve İş Yerlerinde Gıda Denetimi

Bitlis Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince okullardaki kantin ve yemekhaneler ile iş yerlerinde gıda denetimi yapıldı.

"Çiftlikten Çatala Gıda Güvenilirliği Projesi" kapsamında kentte okul çevresindeki iş yerleri, okullardaki yemekhane ve kantinler belli aralıklarla denetleniyor.

Bu çerçevede ekipler, okullarda et ve süt ürünleri başta olmak üzere tüketime sunulan gıdaların son tüketim tarihi, etiket ve izin tescil bilgilerini kontrol etti.

Tarım ve Orman İl Müdürü Fatih Asak, yaptığı açıklamada, görevlilerin kişisel hijyen eğitimleri, işletme hijyeni, haşere ile mücadele çalışmaları, gıdaların muhafaza koşulları ve öğrencilerin sağlıklı beslenmesine yönelik gerekli tedbirlerin alınması için denetimleri sıklaştırdıklarını söyledi.

Kontrollerin periyodik olarak devam edeceğini aktaran Asak, "Velilerimiz ve öğrencilerimiz gönül rahatlığıyla kantinlerden alışveriş yapabilir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın güvenilir gıda tüketimi için okullar bünyesinde faaliyet gösteren kantin ve yemekhaneler ile okul çevresindeki gıda işletmelerinin resmi kontrolleri aralıksız olarak sürdürülmektedir." diye konuştu.

Kaynak: AA