Muş'ta Mısır Kurutma Fabrikası Kurulacak

Türkiye Tütün Üretim ve Pazarlama Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Şeyhmus Solgun, Muş'ta Mısır Kurutma Fabrikası kurulacağını söyledi.

Solgun, yaptığı yazılı açıklamada, Muş Organize Sanayi Bölgesinde 2 milyon liraya mal olacak 150 ton kapasiteli fabrikanın kısa zamanda temelinin atılacağını söyledi.

Fabrikanın kent için önemli bir yatırım olacağını bildiren Solgun, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Bireysel görüşmeler sonucunda Muş'a kazandırılan fabrika için, dışarıdan bir iş adamımızla yaptığımız görüşme ve kendisine ait olan mısır fabrikalarını ziyaret ettik. Muş Ovası'nın özelliklerini ve yatırım yapması halinde siyasetçi ve bürokratlarımızın her türlü kolaylığı sağlayacağını anlattık. Muş Ovası'nın 2019'da bitirilmesi amaçlanan Alparslan 2 Barajı ile cazibeli bir konuma geleceğini, bütün tarlaların su ile buluşacağını, kurak alanların bile üretime kazandırılacağını anlattık, kararlar alındı. Görüşmeler yapıldı. 150 ton kapasiteli bir fabrikada zamanla binlerce insanımız çalışacak."

Muşlu çiftçiler bu vesile ile kendi memleketlerinde alım gücü yüksek olan mısıra yöneleceğini kaydeden Solgun, fabrikanın kentte ikinci bir şeker fabrikası etkisi oluşturacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA