'Jumbo' Türü Muhabbet Kuşu Bin Liradan Alıcı Buldu

Adıyaman'da, muhabbet ve kanarya kuşu besleyicilerinin buluştuğu alım ve satım mezatında, 'jumbo' türü muhabbet kuşu bin liradan alıcı buldu.

'Jumbo' Türü Muhabbet Kuşu Bin Liradan Alıcı Buldu
Adıyaman'da Muhabbet ve Doğa Kuşları Yetiştiriciler Derneği tarafından her hafta kurulan mezatta, muhabbet ve kanarya kuşu besleyici ve alıcıları bir araya geldi.

Adıyaman il ve ilçelerinin yanı sıra Gaziantep, Malatya ve Şanlıurfa'dan, Turgut Reis Mahallesi'nde kurulan mezada gelen kuş meraklıları, burada hem kuşlarını satıyor hem de bilgi ediniyor.

Kuşlar, mezatta hünerlerini sergilerken, kuşlara, hareketleri ve görünümlerine göre paha biçiliyor. Mezata Adıyaman'dan katılan Mustafa Yılmaz'ın "jumbo" türü muhabbet kuşu, bin liradan alıcı buldu.

Adıyaman Muhabbet ve Doğa Kuşları Yetiştiriciler Derneği Başkanı Abuzer İpekçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dernek üyeleriyle beraber her hafta pazar günü mezatın yapıldığını, açık arttırmada en fazla ilgiyi, "Yorkshire, Tepeli, Jumbo, Çekoslovak " türündeki muhabbet kuşlarının gördüğünü söyledi.

Elinde fazla kuşu olan arkadaşların açık artırma usulü ile kuşlarını sattıklarını ifade eden İpekçi, "Mezatta, kuş alım satımının yanında çay muhabbeti de yapıyoruz. Müşteriler, Adıyaman'ın il ve ilçelerinin yanı sıra Şanlıurfa, Malatya ve Gaziantep'ten geliyor. Mezatta muhabbet kuşları 20 liradan bin liraya kadar alıcı buluyor. Irk açısından fiyatlar değişebiliyor. Mezatta, doğa ve muhabbet kuşları ile birçok kanarya türü bulunuyor. Mezatta, 'Jumbo' türü muhabbet kuşu, bin liradan alıcı buldu." diye konuştu.

Yaklaşık 5 yıldır muhabbet kuşu üreticisi İsmail Erdem ise Türkiye geneli kuşlar üretmeye çalıştığını, kendini her geçen gün kuş konusunda yetiştirdiğini belirtti.

Kaynak: AA