'Belediye Akademisi' Eğitim Programı

Türkiye Belediyeler Birliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesinin işbirliğiyle "Belediye Akademisi" eğitim programı düzenlendi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün başlayan Belediye Akademisi 5 ekimde sona erecek. Programın açılışında konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, belediyeler olarak bir vizyon belirlemeleri gerektiğini dile getirdi.

Halka hizmet etmenin, vatandaşların sorunlarına çare olmanın belediyecilerin görevi olduğuna değinen Polat, şöyle devam etti:

"Bu görevimizi layıkıyla yerine getirmek en büyük hedefimiz olmalı. Belediyemiz ve diğer ilçe belediyeleri ile Malatya’nın dört bir tarafını şantiyeye dönüştürdü. Bir taraftan klasik belediyecilik hizmetlerini ortaya koyduk, diğer taraftan sosyal, kültürel, sanatsal sportif ve çevresel belediyecilik hizmetlerini gerçekleştirdik.

İmar, ulaşım, toprak yapısı ve turizm ile ilgili master planları yapıyoruz. Kentimizi önümüzdeki yıllara hazırlıyoruz. Bizler birlikte güçlüyüz."

Programın sabah oturumunda konuşan Başkent Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ünal Sığrı, "Etkili İletişim ve Kişisel Gelişim" konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Öğleden sonraki oturumunda ise İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Niyazi Çiçek, resmi yazışma kuralları üzerine konuştu.

Kaynak: AA