Adıyaman'daki FETÖ/PDY Davaları

Adıyaman'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, 3'ü tutuklu 18 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Adıyaman'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, 3'ü tutuklu, 18 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Adıyaman 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 2'nci duruşmaya tutuklu Figen Çapkur, Ramazan Alı ile tutuksuz sanıklardan Hilal Çoban, Elif Balta, Mehmet Fatih Balta, Gülay Atlı, Hanım Şule Özdoğan, Hilal Atlı, Hilal Boybay, Aslıhan Giray, Mihraç Avci, Saniye Sabuncu, Sebahat Boybay, Sümeyya Avci, Teslime Çalışkan, Ünzile Köşker ve Vildan Bilgiç katıldı.

Tutuklu yargılanan üniversite öğrencisi Tuba Okutan ise Çanakkale E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katıldı.

Tutuklu sanıklardan Figen Çapkur, savunmasında, "Emniyetteki ifadelerimi aynen tekrarlıyorum. Ben suçsuzum. 7 aydır çocuklarımdan ayrı şekilde cezaevinde kalmaktayım. Psikolojik haplar kullanıyorum. Elif Balta, kendisini kurtarmak için bana iftira atmıştır. Ayrıca mağdurum. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum. Falcon adlı haberleşme programını kullanmadım." diye konuştu.

Tutuklu sanıklardan Ramazan Atlı ise "7 aydır cezaevindeyim. Bakmakla yükümlü olduğum ailem ve çocuklarım var. Tüm bildiklerimi samimiyetle anlattım. Emniyete iki kez üst üste gidip fotoğraf teşhisi yaptım. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum." ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, sanık Figen Çapkur ve Tuba Okutan'ın tutukluluk hallerinin devamına, Ramazan Atlı'nın ise tahliyesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Sanıklarla ilgili hazırlanan iddianamede, sanık Figen Çapkur'un örgüt içerisinde MEB bölgecisi olduğu, "Rabia" kod adını kullandığı, Falcon isimli haberleşme programını kullandığı, örgüte ait gazetenin satışına ilişkin abonelik çalışması yaptığına dair tanık beyanları, kuvvetli maddi deliller bulunduğunu, sanık Tuba Okutan'ın ise örgüt içerisinde "Fatma ve Büşra" kod adlarını kullandığı, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Merve ve Seher kod adlı Elif Balta tarafından FETÖ tutuklularının aileleri ve çocuklarıyla ilgilenme ve il genel lisecisi görevi verildiğine ilişkin kuvvetli deliller ve tanık beyanları olduğu ilişkin ifadeler yer alıyor.

Kaynak: AA