Vali Demirtaş Açıklaması 'Adana Enerji Üssü Olacak'

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’nin faaliyete geçirilmesi için çalışmaların hızla devam edeceğini söyledi.

Vali Demirtaş Açıklaması 'Adana Enerji Üssü Olacak'
Vali Demirtaş, "Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi" imar planına esas jeolojik ve jeoteknik etüt raporunun hazırlanabilmesi için oluşturulan komisyon ile bir araya geldi.

Komisyon tarafından yapılan incelemenin tüm detayları ile ele alındığı ziyarette Vali Demirtaş, Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi projesinin sadece ilimizin değil, ülkemizin enerji alanındaki dev projelerinden biri olduğunu belirtti.

Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’nde bir petrokimya kümesi oluşturulmasının, söz konusu bölgede üretilecek ürünlerle bölge ve ülke istihdam ve ihracatına çok büyük katkı sağlayacağını dile getiren Vali Demirtaş, bu sayede Adana’nın Doğu Akdeniz coğrafyasının enerji üssü olacağını vurguladı.

Projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Demirtaş, Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’nin faaliyete geçirilmesi için çalışmaların hızla devam edeceğini sözlerine ekledi.

Ziyarete Vali Yardımcısı Murat Süzen, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Remzi Özdoğan ve ilgili diğer yetkililer katıldı.

Kaynak: İHA