Tunceli Hozat'ta 10 EYP İmha Edildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında, çok sayıda silah mühimmatı, el yapımı patlayıcı ve patlayıcı yapımında kullanılan maddenin ele geçirildiğini, Tunceli Hozat’ta 10 adet el yapımı patlayıcının imha edildiğini açıkladı.

TSK, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramalarında ele geçirilen malzemelere ilişkin açıklamada bulundu. Açıklamaya göre; Siirt Eruh’ta, tespit edilen iki sığınak içerisinde bir adet el yapımı patlayıcı, bir adet el bombası, 610 adet Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 2 adet termal dürbün ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Şırnak Beytüşşebap’da, tespit edilen bir mağara içerisinde 3 adet el bombası, 15 adet uyku tulumu, bin 470 kilogram gıda maddesi, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılmak üzere hazırlanmış 15 adet büyük tüp ve muhtelif malzeme ele geçirildi.

Hakkari Çukurca’da, bir adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 23 adet el bombası, 1x120 mm havan mühimmatı, 24 adet roketatar mühimmatı, 935 adet Biksi mühimmatı, 18 kg TNT ve çok sayıda el yapımı patlayıcı düzeneği ele geçirildi.

Hakkari Merkez’de, 2 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 300 adet Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, bir adet el dürbünü, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılmak üzere hazırlanmış 8 adet tüp ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Tunceli Hozat’da, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında 10 adet el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildi.
Kaynak: İHA