Şeref Mezrası Sakinleri Hizmet Bekliyor

Malatya’nın Darende ilçesine bağlı Ayvalı Mahallesinde bulunan Şeref Mezrası sakinleri, başta kanalizasyon olmak üzere sorunlarının çözüme kavuşmasını bekliyor.

Şeref Mezrası Sakinleri Hizmet Bekliyor
Vatandaşlar, başta mahalle ortasında akan kanalizasyon olmak üzere yaşadıkları sorunun çözümü için Malatya Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesinden yardım bekliyor. Köyün sorunları hakkında konuşan eski muhtar Mehmet Poyraz, “En önemli sorunlarımız, içme suyu, kanalizasyon ve cep telefonlarının çekmemesi. Bir olay olduğunda, hastamız olduğu zaman dağlara çıkıp cep telefonla ulaşmaya çalışıyoruz. Karda, kışta dağın başında telefon görüşmesi yapıyoruz. Yetkililerden sorunlarımıza çözüm bulmalarını istiyoruz” dedi.

Mahalle sakinlerinden Emine Poyraz ise, Büyükşehir olduktan sonra hizmetlerin gelmeye başladığını ancak bunun yeterli olmadığını ifade ederek, “Büyükşehir Belediyemiz çocuklarımıza park yaptı, Allah razı olsun. Ancak kanalizasyonumuz yok, sağa sola akıyor, kokuyor. Rahatsız oluyoruz, çocuklarımız bir hastalık kapacak diye korkuyoruz. Buralarda kokudan durulmuyor, bizim yaşımız gelmiş geçmiş ama çocuklarımız için hizmet istiyoruz" diye konuştu.

Bir diğer mahalle sakini Mustafa Poyraz’da mahallelerinde bazı eksikliklerin bulunduğunu belirterek, “Kanalizasyon kuyudan taşıyor, mahallenin ortasından böyle akıp gidiyor, pis kokudan durulmuyor. Etrafa mikrop saçıyor. Yol sorunumuz var, içme suyumuzda sıkıntı var, cep telefonlarımız çekmiyor, baz istasyonu yok. Büyükşehir Belediyesine sesleniyoruz, bizim buralara hizmet bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Mahalle sakinlerinden Abidin Tercan ise özellikle kanalizasyon sorununun bir an önce çözülmesi gerektiğini ifade ederek, “Burada kanalizasyonumuz yok, kuyu tertibatı var oda devamlı taşıyor. İçme suyu sıkıntımız var, şebekelerimiz çoğu zaman akmıyor. Bize en yakın yerden sondaj veya su verilirse memnun oluruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA