Şehit Çocukları İçin 'Cennetin Çocukları' Projesi

Gaziantep Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projesi Merkezi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Gaziantep İl Müdürlüğü’nün ortaklığıyla hayata geçirilecek Cennetin Çocukları Projesi ile 24 şehit çocuğunun topluma entegrasyonunun sağlanmasına yönelik çalışmalar yapılacak.

Şehit Çocukları İçin 'Cennetin Çocukları' Projesi
Projenin tanıtım toplantısında konuşan GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bedir, geçmişte olduğu gibi, ülkemiz için emek sarf etmiş, gerektiğinde canını ortaya koymuş şehit ve gazilerimiz için üniversite olarak her zaman gerekenin yapılacağını ve yapılmaya devam edileceğini belirtirken, “Bunun ispatı geçmişte de var, gelecekte de olacak” dedi.

“Amaç çocuklarımıza milli ve manevi değerlerimizi anlatmak“

Cennetin Çocukları Projesi kapsamında şehit ve gazi çocuklarının topluma entegrasyonunun da hedeflendiğini vurgulayan Prof. Dr. Bedir konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Bu kapsamda, milli ve manevi değerlerimizin çocuklarımızın zerrelerine kadar inmeleri için çaba sarf edeceğiz. Çocuklarımıza tarihi yerlerimizi gezdireceğiz, Onlara buralarla ilgili gerekli bilgiler vereceğiz. Toplumumuzun önderi olan insanlarla bir araya getirip, küçük sohbet imkanları sunacağız. Neticede bu çocukların ailelerinin yalnız olmadığını, Türk toplumunun milli ve manevi değerleriyle bir bütün olduğunu bir küçük proje kapsamında olsa bir defa daha kanıtlamış olacağız. Amaç, burada o çocukların cebine beş kuruş koymak, defterini, kitabını, kalemini almak değil, onlara milli ve manevi duyguların ne demek olduğunu öğretmek. Bu toplumun milli ve manevi duygularla kenetlendiğinde ister top olsun ister tüfek olsun ister tank olsun hiçbir şeyin etkilemeyeceğini ispatlayabilmek. Dünya ve özellikle de Ortadoğu önemli bir süreçten geçiyor. Ama ülkemiz bu süreçte yükselen bir değer olmaya devam ediyor. Son günlerde ekonomik, sosyal değişimlerimiz Türkiye’nin teknolojiye kattığı değerler ve Ortadoğu’daki rol biçiciliğimizin dışına çıkıp, dünyada rol biçici olmamız bu ülkenin gerçekten bir ilgi odağı cazibe merkezi haline gelmesini sağlıyor. Bunun hem artıları hem eksileri var. Biz bunun eksilerini artıya çevirmek için çalışmalıyız. Bunu yaparken de hem de dua etmeliyiz. Ülkemizin selameti ve birlik bütünlüğü için dualarımızı eksik etmemeliyiz.”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Gaziantep İl Müdürü Mustafa Yıldırım da, Millet olma duygusunun ülkeye emanet edenlerle, yaşayanlar arasındaki bağın sürekliliği olduğunu vurguladığı konuşmasında, “Eğer bu olursa, toplum ancak o zaman millet olma vasfını taşır. Bunu paylaştığımız ölçüde toprak parçası vatan olur. Biz bunu böyle biliyoruz. Bize bu toprak parçasını, topluluğu millet yapan kahramanlarımıza şükran borçluyuz” şeklinde konuştu.

GAÜN’ün vatan için şehit olan ve yaralananların her zaman yanında olmaya devam edeceğini belirten Rektör Prof. Dr. Ali Gür, "Cennetin Çocukları Projesi doğrultusunda bu çocuklara davranış problemleri üzerine danışmanlık yapılıp, çocuklara fiziksel ve psikolojik bütünlük hissi verilecek. Şehitlerimizin çocuklarına aile bütünlüğü, fiziksel ve psikolojik bütünlük hissi, özgüven-öz saygı zedelenmesi, aile ve topluma karşı güvensizlik, gelecek kaygısı gibi konularda görüşmelerde bulunup eğitimler düzenlenecek. Şehit çocuklarımız GAÜN Sporium’daki yüzme havuzunda ileri yüzme teknikleri konusunda eğitilecek, ayrıca Sporium’un diğer sportif imkanlarından da yararlanacak. Projeyle üniversitemiz öğrencileriyle şehit çocukları kaynaşacak, şehit çocuklarının üniversite ve kampus hayatını yaşamalarına imkan verilmiş olacak. Bir yıl süreli olacak proje, 192 bin 710 TL’lik bir bütçeyle hayata geçecek. TDP Merkezimizin Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen 219 bin 210 TL bütçeli Güçlü Kadın, Güvenli Gelecek Projesi ile şehit ve gazilerin eş ve yakınlarının topluma yararlı bireyler olmasına yönelik çalışmamız da devam ediyor" diye konuştu.

Kaynak: İHA