Sarıkamış Şehitleri Anılıyor

Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat Sarıkamış, Sarıkamış Harekatı'nın 103. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Akmurat, mesajında, vatan topraklarının düşmanlar tarafından işgalini önlemek için mücadele ederken şehit olan 90 bin kahramanı rahmet ve minnetle andıklarını belirtti.

Dondurucu soğuk ve tipi altında şehit olurken bile kol kola giren ve ebediyete bu şekilde yürüyen mehmetçiğin dünyaya birlik, beraberlik ve kardeşlik dersi verdiğini aktaran Akmurat, şunları kaydetti:

"Birinci Dünya Savaşı’nın önemli safhalarından biri olan Sarıkamış Harekatı’nda vatan topraklarını savunma uğruna şehit düşen kahraman mehmetçiklerin azimli bir şekilde mücadele etmesi fakat ilkim şartlarına yenik düşmesi bizler açısından üzüntü vericidir. Dondurucu soğuk ve tipi altında şehit olurken bile kol kola giren ve ebediyete bu şekilde yürüyen mehmetçiğin bu acı destanı bir fedakarlık ve kahramanlık örneği olduğu kadar, birlik ve kardeşlik dersidir. Tarih sayfalarında vatan, millet ve kutsal tüm değerler adına ölüme doğru yürüyüşün simgesi olarak yer alan Sarıkamış Harekatı'nın 103. yıl dönümünde şanlı 90 bin askerimizin kalplerde yaktığı büyük acıyı rahmetle anıyoruz."

Kaynak: AA