Safranbolu'da Z-Kütüphane Öğrencilerin Hizmetinde

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğünün destekleriyle Karabük’ün Safranbolu ilçesinde Z-Kütüphane açıldı.

Safranbolu'da Z-Kütüphane Öğrencilerin Hizmetinde
Altın Safran İlkokulunda öğrencilerin hizmetine sunulan Z Kütüphane ( Zenginleştirilmiş Kütüphane ) Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer ve eşi Miray Ürkmezer’in de katılımı ile açıldı.

Okulun zemin katında gerçekleştirilen açılışa İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Yılmaz, İlçe Müftüsü Hasan Güneş, İlçe Nüfus Müdürü Mesut Karagözoğlu, çok sayıda veli, öğretmen ve öğrenci katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Okul Müdür vekili Fahri Örenbaşı “ Bakanlığımız tarafından okulların ömür boyu eğlenme dinlenme okuma merkezi haline dönüştürülmesi, öğrencilerin bilgiye daha rahat ulaşabilmeleri ve ülke genelinde eğitimde eşit fırsata sahip olmaları adına, Z Kütüphane çalışmalarına 2011 yılında başlamıştır. Açılışını yaptığımız Z- Kütüphanede, bin adet kitap, 7 bilgisayar bulunmakta. Öğrencilerimiz ödev ve araştırmalarını buradan sağlayabilecekler. Öğrencilerimiz anasınıfı da olmak üzere haftada 1 saat okuma yapacaklar. Aynı zamanda saat 15.00’dan sonra kullanıma açık tutulacaktır. Amacımız öğrencilerimize, zevkle sıkılmadan özgürce kitap okuma alışkanlığı kazandırmaktır” dedi.

Okulların sadece fiziki anlamda değil, öğrenciler ve veliler anlamında yaşayan bir bina olmasını istediklerini kaydeden Safranbolu Kaymakam ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, “ Devletimizin imkanları bunları karşılayacak durumda. Açılışını yaptığımız Z Kütüphane gibi, Devletimiz okulların fiziki anlamda güçlenmesi için her türlü kaynağı sağlıyor. İş odur ki kaynakların doğru yere aktarılmasını sağlamak. Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü vasıtası ile ilçemize 4 adet Z Kütüphanenin kazandırılmasını sağladık. 2018’de bir bu kadar daha sözünü aldık” dedi.

Ürkmezer ayrıca, öğrencilerin bu kütüphanelerden faydalanmasının çok önemli olduğunu da kaydederek, amaçlarının çocukların devletin imkanlarını olumlu kullanarak, öğrencinin, velinin desteğini sağlayarak en iyi şekilde geleceğe hazırlamak olduğunu belirtti.

Konuşmanın ardından Z-Kütüphanenin açılışı yapıldı.
Kaynak: İHA