MÜSİAD 2017 Çalışmalarını Değerlendirdi

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ Şubesi üyeleri 2017 yılını değerlendirdi.

Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, kentteki bir otelde düzenlenen programda bir araya gelen derneğin yönetim kurulu ve üyeler 2017 yılı çalışmalarını ele aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen, MÜSİAD Elazığ Şubesi Başkanı Hasan Uzun, önemli ve kazanımlı bir yılı geride bırakırken verimli ve ümit verici bir yıla girmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Ülkenin 2017 yılında siyasi ve ekonomi alanında önemli mesafeler kat ettiğini aktaran Uzun, "Türkiye, haksızlığa ve oldu bittilere kalkışanlara göstermiş olduğu duruş ve hamleleri ile dünyada lider konuma gelmiştir. Myanmar, Suriye, Irak, Sudan, Yemen, Filistin ve dünyanın birçok yerinde barışa ve insanlığa önemli katkılarda bulunmuştur. Tüm bunların ışığında üretim ve ihracat artışları ile ekonomik olarak hedeflediği noktalara hızla ilerlemektedir." ifadelerini kullandı.

Geçen yılın Türkiye ekonomisinde güçlü büyüme oranlarının gerçekleştiği bir yıl olduğunu ifade eden Uzun, ilk iki çeyrekte yüzde 5,3 ve 5,4 olarak gerçekleşen büyümenin, üçüncü çeyrekte ivmesini daha da artırarak yüzde 11,1 ile son 6 yılın en iyi oranına ulaştığını vurguladı.

Sanayi sektöründe büyük önem arz eden makine ve teçhizat yatırımlarının da yüzde 34 büyüdüğüne işaret eden Uzun, şunları kaydetti:

"İhracatın 2017 yılında 157,1 milyar dolara çıkması ve tarihinin en yüksek ikinci seviyesine ulaşması ülkemiz için sevindiricidir. İşsizliğin 2017 yılında 10.8'e düşmesi, 1 milyon 400 bin kişinin istihdam edilmesi, işsizliğin azaldığını göstermektedir. Ayrıca 2017 yılında ilimizde özel sektör vasıtası ile çalışan sayısı 2016 yılında 58 bin 16'dan 2017 de 72 bin 172'ye çıkmıştır. Bu artış yüzde 25'e tekabül etmektedir."

Kaynak: AA