Muş'ta DAKA Tanıtım Toplantısı

Muş'ta, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (DAKA) 2018 yılı Mali Destek Programı tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

DAKA Muş Yatırım Destek Ofisi toplantı salonunda DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray başkanlığında yapılan toplantıya, Muş, Bulanık, Malazgirt, Varto'daki küçük sanayi sitesi temsilcileri katıldı.

Toplantıda bir konuşan Güray, DAKA'nın 2009'dan bu yana, Van ili merkez olmak üzere, Bitlis, Hakkari ve Muş illerinden oluşan TRB2 Düzey 2 Bölgesi'nde hizmet verdiğini söyledi.

Bu süre içinde Muş'ta 57 projenin desteklendiğini ve 20 milyon 777 bin 163 lira destek sağlandığını belirten Güray, eş finansmanla yapılan yatırım tutarının 39 milyon 219 bin 161 lira olduğunu vurguladı.

TRB2 bölgesinde 315 teknik destek faaliyetinin gerçekleştirildiğini ve bunlara yaklaşık 3 milyon 60 bin lira kaynak kullanıldığını kaydeden Güray, şunları kaydetti:

"Muş'ta gerçekleştirilen 56 teknik destek projesi için 574 bin 287 lira destek sağlanmıştır. Ajansımıza 2017 yılı Güdümlü Proje Desteği kapsamında 4 proje başvurusu yapılmıştır ve bu projelerin tamamı Kalkınma Bakanlığımızca onaylanmıştır. Bu 4 projede toplam destek tutarı 20 milyon lira , toplam yatırım tutarı 25 milyon 9 bin liradır. Bugün ajansımızın 2018 yılında uygulamaya koyduğu mali destek programlarından biri olan Yatırım Altyapısının Güçlendirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Alt Yapı Mali Destek Programı'nın tanıtımını yapacağız."

Söz konusu programın Muş'un kalkınmasına, ekonomisinin ve beşeri sermayesinin gelişmesine önemli katkı sağlayacağını vurgulayan Güray, programın hedef kitlesinin bölgedeki organize sanayi bölgeleri ve küçük sanayi sitelerinin olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA