İnsanlık Dersi Veren Ambulans Şoförüne Plaket

Manisa’nın Saruhanlı ilçesindeki devlet hastanesinde tedavisi tamamlandıktan sonra ambulansla Şehzadeler ilçesine bağlı Selimşahlar Mahallesi’ndeki evine sevk edilen engelli ve yaşlı adamın evine giden yolun bozuk olması nedeniyle hastayı sırtında taşıyarak insanlık dersi veren ambulans şoförü Çetin Karamanlar, Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa İrğat tarafından plaketle ödüllendirildi.

İnsanlık Dersi Veren Ambulans Şoförüne Plaket
Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin son yıllarda artmasına rağmen sağlık personeli özverili çalışmalarına devam ediyor. Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde insanlık dersi veren ambulans şoförü hem engelli hem de yaşlı olan Muzaffer Tumlu isimli vatandaşı sırtında taşıyarak evine ulaşmasını sağladı. Çetin Karamanlar’ın örnek davranışı sonrası Sağlık Sen Manisa Şubesi plaketle ambulans şoförünü ödüllendirdi.

"İnsanlık dersi verdi"

Sağlık Sen Manisa Şubesinde düzenlenen törenle, ambulans şoförü ve Sağlık Sen’in de Saruhanlı ilçe temsilcisi olan Çetin Karamanlar’a plaket takdim eden Memur Sen Manisa İl Temsilcisi ve Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa İrğat, “Bugün burada bir sağlık çalışanımızın aynı zamanda Sağlık Sen Manisa Şubemizin Saruhanlı ilçe başkanı olan Çetin Karamanlar kardeşimizin bir örnek davranışı dolayısıyla ödüllendirmek, şükranlarımızı ve teşekkürlerimizi iletmek için bir araya geldik. Gerçekten de bu insanlık örneği vesilesiyle bir kez daha görmüş olduk ki sağlık çalışanları görevini yerine getirirken kutsal bir mesleği icra ettiklerini, yaşam hakkının kutsallığını, sağlık hakkının kutsallığını bilerek bu görevi icra ettiklerini görmüş olduk. Sağlık çalışanlarının aynı zamanda hangi şartlarda, zor şartlar altında da olsa fedakarca çalışmaktan hiç çekinmeden, yüksünmeden bu görevi yerine getirdiklerine de şahitlik etmiş olduk. Biz bütün vatandaşlarımızın sağlık hizmeti almaya ihtiyacı olan her insanın bu ihtiyacını gidermek üzere koşuşturan bu anlamda fedakarlıktan hiçbir zaman çekinmeyen, görevi kutsal bir görev olarak bilen, verdiğimiz emeğin de kıymetinin aslında herhangi bir şeyle ölçülemeyeceğinin de farkında olan bir grubuz. Dolayısıyla sağlık çalışanlarının meslekleri bu tür olaylarla karşılaşmakla geçebiliyor ve biz çalışanlarımızın gösterdiği tavırdan mutluluk duyuyoruz. Çetin Bey bizim Saruhanlı Sağlık Sen İlçe Başkanımız. Saruhanlı Devlet Hastanesinde ambulans şoförü olarak görev yaparken bir hastamızı evine kadar sırtında taşımaktan çekinmemiş, bu fedakarlığı, bu insanlık örneğini bugünün bu çağın en çok unutulan, hatırdan çıkan insanlık örneğini ortaya koymuş bir değer ortaya koymuş. Dolayısıyla biz de hem sağlık çalışanları adına hem Sağlık Sen adına hem sağlık sistemi adına göstermiş olduğu bu örnek davranıştan dolayı kendisine şükranlarımızı sunmak üzere, bugünün anısına kendisine plaket takdim ediyoruz. Kendisini tebrik ediyor, görevinde başarılar diliyoruz. Her zaman bu şekilde güzel hizmetler yapmasını umuyoruz. Plaketi kendisine şeref ve gururla veriyorum” dedi.



Kahraman şoförden ’şiddete hayır’ çağrısı

Plaketi alan ambulans şoförü Çetin Karamanlar ise Memur Sen İl Temsilcisi ve Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa İrğat’a teşekkür ederek sağlık çalışanlarının büyük bir özveriyle çalıştığını ancak buna rağmen şiddet olaylarının artarak devam etmesinin tedirginliğini yaşadıklarını ifade ederek, “Sağlık çalışanları olarak değişik zamanlarda farklı şekillerde şiddet olaylarına maruz kaldık. Sağlıktaki şiddete hayır diyoruz. Sağlık çalışanlarına yapılan darp, fiili ve sözlü tacizlerin yeterince cezalandırılmadığı kanısındayız. Bu konudaki yaptırımların daha stabil hale getirilmesi açısından bakanlıktan destek bekliyoruz. Bununla ilgili düzenlemelerin çıkarılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Sağlık Sen’in ardından Manisa İl Sağlık Müdürlüğü de Çetin Karamanlar’a verdiği insanlık dersinden dolayı teşekkür belgesi takdim etti.
Kaynak: İHA