Hayvanseverlere Teşekkür Belgesi Verildi

Uşak'ta sokak hayvanlarına ve doğal yaşamın korunmasına destek sağlayan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile hayvanseverlere teşekkür belgesi verildi.

Uşak Valiliği'nde düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Yardımcısı İsmail Gürsoy, doğal yaşamın korunmasına yönelik herkese önemli görevler düştüğünü söyledi.

Özellikle sivil toplum kuruluşları ve gönüllülerin ilgili kurum ve kuruluşların çalışmalarına destek olması gerektiğinin altını çizen Gürsoy, doğa ve hayvan sevgisinin gelecek nesillere aşılanması gerektiğini belirtti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürü Mahmut Temel ise doğal yaşamın korunması ve sokak hayvanlarının ihtiyaçlarının karşılanmasında kurum olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bu yıl ilk kez sokak hayvanları için barınaklar hazırladıklarını söyleyen Temel, vatandaşların sokak hayvanlarına karşı duyarlılığının giderek arttığını belirtti.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürü Hüseyin Tekin ise il genelinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verirken doğal yaşamın önemine değindi.

Uşak Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Veteriner Hekim Nebahat Avcu ise kış aylarında sokak hayvanlarının barınma ve beslenme ihtiyaçlarının arttığına değinirken yerel yönetimlerin sokak hayvanları için bütçe ayırmasını istedi.

Konuşmaların ardından aralarında Anadolu Ajansı Uşak Temsilcisi Soner Kılınç'ın da bulunduğu 10 kişiye teşekkür belgesi verildi.

Kaynak: AA