Fatsa'da Doğalgaz Çalışmaları

Ordu’nun Fatsa ilçesinde doğalgaz hattı döşemeleri tüm hızıyla devam ediyor.

Fatsa'da Doğalgaz Çalışmaları
Fatsa ilçesinde doğalgaz kullanımında abone sayısı 4 bin 600’a ulaşırken 11 bin 660 dairenin önünde gazlı şebeke olduğu bildirildi.

Doğalgaz şirketi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Dolunay Mahallesi, Mustafa Kemal Paşa Mahallesi ve Sakarya Mahallesi’nde doğalgaz abone işlemleri devam ediyor.

Aksa Doğalgaz şirketi yetkilileri Sakarya Mahallesi’nde yüzde 70 oranında doğalgaz işinin tamamlandığını bildirdi. Doğalgaz ekipleri dolmuşların sıkıntı yaşamaması için zaman zaman güzergah değişikliği yapıyor.

“Çalışmalar devam ediyor”

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan doğalgaz çalışmalarının büyük bir hızla devam ettiğini belirterek, “Fatsa ilçemizde doğalgaz kullanımında abone sayısı 4 bin 600’a ulaşırken bunun 3 bin 500 abonesi aktif kullanıcı durumunda. Dolunay Mahallesi, Mustafa Kemal Paşa Mahallesi ve Sakarya Mahallesi’nde doğalgaz abone işlemleri devam ediyor. 2017 yılında merkez mahallerimize doğalgaz konusunda ağırlık verdik bu sene de merkezdeki yoğun çalışma devam ediyor. Doğalgaz için 2017 yılında yatırım bedeli 20 milyon Türk lirasıydı, bu seneki yatırım bedeli de önümüzdeki Mart ayında belli olacak. Çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Merkez mahallelerimizde bu yıl bu çalışmaları bitirmeyi planlıyoruz çünkü alt yapı çalışmaları tam anlamıyla bittiğinde üst yapı çalışmalarına geçilecek. 2018 yılında da Fatsa ilçemizde tam anlamıyla doğal gaz çalışmaları bitmeyecek ama merkez mahallerde bir an önce doğalgaz çalışmalarını bitirmeyi planlıyoruz. Doğalgaz konusunda Büyükşehir Belediyemizle birlikte koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz ve ekibine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA