Eski GTO Yöneticileri Hakkındaki FETÖ Davası

Gaziantep'te FETÖ elebaşı Gülen'in çağrısı üzerine Bank Asya'ya oda adına 500 bin lira yatırılması talimatı verdiği iddiasıyla eski GTO Başkanı Bartık ile eski Genel Sekreter Göçer'in yargılanmasına devam edildi FETÖ soruşturması kapsamında 'silahı terör örgütü yönetme' suçundan tutuklu olan ve Bartık hakkında suçlamalarda bulunan Ahmet Selim Ener'in dinlenmesine karar verildi.

Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ilişkin görülen davada, eski Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık ile eski Genel Sekreter İbrahim Halil Göçer'in yargılanmasına devam edildi.

Gaziantep 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in çağrısı üzerine Bank Asya'ya 30 Ocak 2014'te GTO tarafından 500 bin lira yatırılması talimatını verdiği iddiasıyla 15 yıla kadar hapsi istenen tutuksuz sanıklar Bartık ile Göçer ve avukatları hazır bulundu.

Davaya müşteki olarak müdahil olan dönemin GTO Meclis Başkanı Ali Yener'in avukatı, söz alarak, FETÖ'ye yönelik soruşturmada "silahlı terör örgütü yönetme" suçundan tutuklu yargılanan ve Bartık, aleyhine beyanda bulunan Ahmet Selim Ener'in duruşmada dinlenmesini talep etti.

Sanık Eyüp Bartık ise önceki beyanlarını tekrar ettiğini belirterek, hakkındaki yurt dışı yasağının, ticari hayatını engellediği gerekçesiyle kaldırılmasını istedi.

Göçer de önceki duruşmalardaki savunmalarını tekrar ettiğini dile getirerek, suçsuz olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti, bir sonraki duruşmaya başka bir FETÖ davasından tutuklu yargılanan Ahmet Selim Ener'in dinlenmesine, GTO yönetiminin 8 Ocak 2015 tarihli oturum tutanağının istenmesine karar vererek, sanık Bartık'ın talebinin reddine karar verip duruşmayı erteledi.
Kaynak: AA