Dr.Çiçek Açıklaması Plastik Ve Estetik Doktoru Denince Akla Doku Onarımı Gelmeli

Yozgat Şehir Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Klinigi Uzmanı Op.Dr. Çağla Amutkan Çiçek, Plastik ve Estetik doktoru denildiğinde ilk akla gelenin sadece burun ya da estetik geldiğini belirterek, branşın aslında doku onarımı için de çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Dr.Çiçek Açıklaması Plastik Ve Estetik Doktoru Denince Akla Doku Onarımı Gelmeli
Dr. Çiçek, yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Plastik cerrahi olarak bilinen uzmanlığımızın asıl isminin Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi olduğunu belirterek söyleşimize başlamak isterim. Uzmanlık alanımız belli bir organa ya da anatomik yapıya özel bir hekimlik alanı değildir. Bu nedenle baştan ayağa tüm yapıların hastalıkları ile ilgilenmekteyiz.”

Dr. Çiçek, Poliklinikte yapılan uygulamaları şöyle sıraladı: “Deri tümörleri ( iyi-kötü huylu), Damar malformasyonları, hemanjiomların tedavisi, Jinekomasti (erkekte meme büyüklüğü ), El ve ayaktaki eksikliklerin ya da şekil bozukluklarının tedavisi, Doğumsal ya da sonradan kazanılmış olan deformiteler (yarık damak-yarık dudak, kulak, meme gelişim anomalileri, doğuştan göz kapağı düşüklüğü ), Yüz kemiklerinin kırıkları, Meme büyütme ya da meme küçültme, Kanser cerrahisi sonrası kişide yeniden meme dokusu oluşturma, Yanık tedavisi, Yara izlerinin düzeltilmesi, Bariatrik cerrahi dediğimiz ileri derecede kilolu hastalarda kilo verilmesi için uygulanmış olan ameliyatlardan sonra fazla miktarda kilo verilmesi ile ortaya çıkan karın, meme, bacak ve kol sarkmasının düzeltilmesi Yaşlanmaya bağlı alt ya da üst göz kapağında görme alanını azaltacak sarkmaların tedavisi, Başka uzmanlık alanlarının operasyonları sonrası oluşabilecek her türlü doku eksikliğinin yerine konması, Burun, kulak, göz kapağı, genital bölge, bacak ve kol estetiği, Kronik yaralar (Yatak yaraları, venöz ülserler, diyabetik ayak),

Mikrocerrahi, lazer sistemleri, endoskopik işlemler , Botox, dolgu, saç ekimi gibi cerrahi olmayan müdahalelerdir.”

Plastik cerrahide onarım için ilk kuralın en basit ve en az zarar verecek düzeltici işlemin seçimi olduğunu vurgulayan, Dr. Çiçek, “ Bu amaçla uygulanacak tüm işlemlerde esas amacımız kaybolan dokunun yerine ona en yakın özellikteki doku ile onarım yapılmasıdır. Türk Plastik cerrahisi, gerek bilimsel gerekse cerrahi olarak dünyada sayılı ülkeler arasındadır. Dünyada yapılan tüm plastik, rekonstrüktif ve estetik işlemler ülkemizde de aynı kalitede ve özenle yapılmaktadır” diye konuştu.

Kaynak: İHA