Donanma Komutanlığı'ndaki Darbe Girişimi Davası

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığı'ndaki eylemlere ilişkin 50'si tutuklu, 11'i firari 87 sanığın yargılandığı davaya devam ediliyor Daha önce 50 sanığın savunma yaptığı davada, tutuklu sanık eski Cengiz Topel Deniz Hava Ana Üs Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma'nın da aralarında bulunduğu 19 kişinin savunması alınacak.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığı'ndaki eylemlere ilişkin 50'si tutuklu, 11'i firari 87 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam ediliyor.

Kocaeli 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 17 Kasım 2017'de verilen aranın ardından, Kocaeli Kapalı Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde özel olarak yaptırılan 250 kişi kapasiteli duruşma salonunun bulunduğu alana cezaevi araçlarıyla getirilen tutuklu sanıklar, geniş güvenlik önlemleri altında içeriye alındı.

Sanık avukatları ve yakınlarının katıldığı duruşmayı, AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı Gençlik Kolları üyeleri, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar da takip etti.

Şimdiye kadar 50 sanığın savunma yaptığı dava, tutuklu sanık eski Cengiz Topel Deniz Hava Ana Üs Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma'nın da aralarında bulunduğu 19 kişinin savunmasıyla devam edecek.
Kaynak: AA