Çüngüş'te Şehitler Köşesi Yapıldı

Diyarbakır’ın Çüngüş ilçesine bağlı Karakaya Jandarma Karakolunda, İlçe Belediye Başkanı Zübeyir Arslanca’nın katkılarıyla Kurtuluş Savaşı, Çanakkale, 15 Temmuz, terör ve farklı nedenlerle vatanı için şehit olanların anısına şehitler köşesi yapıldı.

Çüngüş'te Şehitler Köşesi Yapıldı
Şehitler Karakaya Barajı’nda Koruma Güvenlik Görevlisi olan Sadık Yeşilbaş tarafından karakalem çalışması ile resmedildi. Çüngüş İlçe Kaymakamı Mehmet Durgut, Belediye Başkanı Zübeyir Arslanca, karakol komutanı İsmet Yanık, Ak Parti İlçe Başkanı Zülfü Hüseyin Uzun ve kurum müdürlerinin katılımıyla şehitler köşesi açılışı yapıldı. Açılışta kısa bir açıklama yapan İlçe Kaymakamı Mehmet Durgut, emeği geçenlere teşekkür ederek, şehitlerin hakkının ödenmeyeceğini, bu ülkenin şehitler sayesinde huzur içinde olduğunu söyledi.



Çüngüş Belediye Başkanı Zübeyir Arslanca ise ilçede yapılan bu tür çalışmaların kendilerini onurlandırdığını söyledi.



Karakol Komutanı İsmet Yanık açılışta yaptığı konuşmada, şehitler köşesinde ülkesi için canını feda eden binlerce şehitten sadece birkaçını resmedebildiklerini belirtti.

Yanık, “Burada önemli olan şehitlerimizin birçoğunun doğu, güneydoğulu Kürt ve Zaza kökenli olmalarıdır. Ülkemizde yaşayan her ırktan, her inançtan vatan için canını vermiş her fert bizim evladımızdır. Köşenin yapılmasını üstlenen Çüngüş Belediye Başkanı Zübeyir Arslanca ve karakalem çalışması ile şehitlerimizi resmeden Sadık Yeşilbaş’a teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA