CHP'li Erol Açıklaması 'Yüzde 51 Oy Almak Kolay Bir Şey Değil'

CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, “Yüzde 51 oy almak kolay bir şey değil. Hiçbir siyasi partinin kendi başına bunu yakalaması mümkün değil” dedi.

CHP'li Erol Açıklaması 'Yüzde 51 Oy Almak Kolay Bir Şey Değil'
İzmir Valisi Erol Ayyldız’ın annesinin cenazesi nedeniyle Giresun’a gelen ve taziye ziyaretinin ardından partisinin il başkanlığını ziyaret eden CHP’li Gürsel Erol, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada artık sağ ve sol diye bir kavram olmadığını belirtti.

Erol, "Görünen o ki Cumhurbaşkanlığı seçimleri 2. tura kalırsa partiler arasından bir ittifak olacak en azından seçmenler arasında bir ittifak olacak. Yüzde 51 oy almak kolay bir şey değil. Hiçbir siyasi partinin kendi başına bunu yakalaması mümkün değil. Bu neyi gerektirir 2. tura eğer cumhurbaşkanı adayları kalırsa toplumda bugün bence olması gereken ve şu anda kutuplaşmanın, sokak dilinin siyasete hakim olduğu dilin kırılmasıyla ilgili de önemli bir gelişme olur. Artık sağ sol diye bir kavram olmadan bir ülkede siyasi partiler devletin doğru yönetilmesiyle ilgili taraf olup bu doğrultuda tercihte bulunacaklar" ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Genel Başkanının Kılıçdaroğlu’nu ziyaretini hatırlatan Erol, "İYİ Parti’nin de Saadet Partisi’nin de biliyorsunuz Saadet Partisi’nin genel başkanı da genel başkanımızı ziyaret etti. Sağ ve sol tarafta siyaset yapan siyasi partiler bir araya gelerek bir ortak aklın ve vicdanın ortaya çıkarmakla ilgili sorumluluk hissinde olabilirler" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA